torsdag 13 december 2018

Torsdag 13 december 2018, Luciadagen! Lite nervös .

Nej jag är inte nervös för att jag ska vara Lucia!För det ska jag inte, som ni förstår!
Nej jag är lite nervs för att jag i morgon ska hämtas klockan tio för att i Svens sällskap åka till Ögonläkaren för operation . Som mina läsare redan vet så är inte sådana färder något jag åstundar. Georg var av motsatt uppfattning. Han tyckte det var SÅ intressant  och visste vad som skulle ske.
Jag vet intet och VILL inte ta reda på något så för mig ointressant. Jag vet inte ens vilket öga som skall opereras. Efter stroken för flera år sedan upptäckte jag så småningom att jag  hade mycket nedsatt syn på vänster öga och fick droppar för detta. Senare när jag kom till sjukhuset såg de att jag hade gråstarr och efter en tids väntan blev jag opererad för detta. Från att ha varit helt utan syn på detta öga en tid så kunde ja nu se. Inte helt bra , men hjälpligt.  På det andra ögat såg jag bra.

Undan för undan och ganska snabbt på sistone har synen på båda ögonen försämrats..  Som jag tycker! Efter undersökning nyligen fick jag med kort varsel tid för operation i morgon.

Vad jag skriver angående min syn,. läkarbesök och operation bör ni ta det med en nypa salt eftersom jag är så okunnig och bara säger hur jag själv upplever min situation.
Huruvida jag i morgon är kapabel till att skriva blogg återstår att se.
Jodå, jag vet att Gud är med och han har änglar som han rätt som det är sänder till min hjälp.
Så EGENTLIGEN bör jag ej vara nervös men detta är medfött och de ränderna tycks inte heller vilja gå ur. Alltså befinner jag mig i  samma situation som Zebran vad ränderna beträffar!

Jag har tidigare gjort operation med laser men har inget minne av hur det gick till.
Ganska intressant hur lätt jaghar att förtränga just det som har med fysisk vård att göra medan jag på det psykiska planet aldrig får nog av
att lära så mycket som står mig till buds..

Men nu lite om dagen som strax tar slut.
Fick på grund av min höga ålder en julblomma överlämnad av ungdomspastorn i Filadelfiaförsamlingen, min församlingstillhörighet sedan många år! Att det var ungdomspastorn som kom uppskattade jag. Det är så roligt att prata om Gud och bönesvar som vi, på båda sidor fått uppleva och i glädje får dela med varandra.I hjärtat är vi båda unga. Och upplevelser tillsammans med Gud är desamma oavsett ålder. Gud är Gud, som den intressanta pastor Erik Sollerman brukade framhålla i sina predikningar!

Nu ska jag sova och om ni vill får ni gärna be att allt går bra i morgon och att jag inte ska vara nervös.
"Trygg jag är, trygg jag är, innesluten i hans famn ", rann just upp i minnet.  Så det passar ju att skicka iväg som dagens sång. SÅ roligt! Sov gott, mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar