onsdag 4 april 2018

Fredag, 30,lördag 31, söndag 1 april, måndag 2 april, tisdag 3 april, onsdag 4 april. Hur ska jag klara detta??

Jag påminns ännu en gång om vänsterpartiets ledare Hermansson när han vid ett tillfälle tydligen hade anledning att vara missnöjd med något och sa:" Nån (och ett fult ord som min mamma sa att jag inte fick säga fast det just nu skulle vara passande) ordning ska det väl vara.
Detta med tanke på de många dagar so förflutit utan att jag skrivit någon blogg.  Tänker varje kväll på det fåtal läsare, som anmält att de blivit beroende och vill läsa innan de somnar.

Påsken är över och nu måste ordningen återställas vad gäller bloggandet.
Att, när kvällen går mot sitt slut, få ta en stund med datorn och bloggen är ett bra sätt att varva ner ska jag säga.
Men att dra ihop så här många dagar och försöka få in det i en enda blogg tycks mig övermäktigt.
För att komma rätt i tid och rum så måste jag ändå försöka.
Hade gärna fortsatt med att skriva om vå avlidne bror men ska koncentrera mig på vad som hänt de närmaste dagarna för att få rätt "utgångsläge,"

Fredag 30 mars, Långfredag. Jag såg förmodligen Gudstjänsten på TV: Efter det bakade jag bullar och Finska Pinnar, som jag lovat ta med till Hjortkvarn där jag skulle tillbringa ett par påskdagar.

Påskaftons morgon hämtades jag av "Färdtjänst" (en underbar välfärdsgrej som kommun och landsting erbjuder den som behöver.) och fick en fin färd med en trevlig chaufför med vilken jag hade ett fint samtal då vi berättade för varandra om våra liv. Alltid berikande att få blicka in i andras levnadsförhållanden och ta del av andras erfarenheter.

I Skrankebol, hos Ulla och Lennart bor frid och harmoni. Huset är stort och alla barnen med familjer var hemma. Bara Kristians fru Ulrika fattades, Hon var på kusinträff någonstans i Sverige.
Utöver Ulla och Lennart fanns vid påskbordet Petter med fru Jenny och barnen Alva, Viggo och Hanna. Vidare Emil och Emma med Lilly och Mary. Jonas och Jenny med Thea , Anton och de charmiga tvillingarna, Edvin och Vilma, Dryga två år gamla. Jag bara njöt av att titta på dem.

Så Kristian utan Ulrika. Jag är numera van vid att inte ha någon vid min sida. Men det tog tid att vänja sig.

Sedvanlig god påskmat av alla de slag och ägg i obegränsad mängd.
Att jag skulle hjälpa till med sysslorna i köket var uteslutet.Nu behövs jag ej längre där och det känns ganska bra. Utöver avtagande ork så ser jag sämre. Knuffar omkull saker ibland och....

Påskdagens morgon åkte efter frukost Ulla och Lennart med några av barnbarnen till Gudstjänst  där olika kyrkor hade samling gemensamt. Jag stannade hemma
Efter en fantastiskt god påskmiddag hämtades jag av "Färdtjänst" och så kom den där stunden då jag inträder i huset utan att någon finns där. Då tänker jag på Georg och fäller några tårar. Jo jag vet!
Det är i år 28 år sedan han flyttade hem till Gud men det kan ej hjälpas att en liten tår kommer i mitt öga. Speciellt om man varit borta och ensam träder in genom ytterdörren.

April 2 Annandag Påsk. Lugn och stilla dag. Fick SMS från en okänd kvinna som råkat få upp min blogg när hon skrivit namnet på ett hus och undrade om jag kände till något om dess historia.  Joodå det gör jag och vi kom överens om att när det blir varmare ska vi träffas och prata mer.
Nog är det lite roligt med det digitala i alla fall. Jag har flera vänner som jag fått genom min blogg.

April 3. Tisdag. På förmiddagen denna dag dog en av våra folkkära artister sedan många år, Lill-Babs Svensson. Hon hade fyllt 80 år. Det blir ett stort tomrum när hon ej finns mera.
Hon var så spciell och så omtyckt av alla. 
Kerstin ringde och frågade om jag ville ha strömmingsflundra. O vad jag ville det!
Fick SMS från barnbarn:"Tänker på dig i kväll. Ringer i morgon."

April 4. Onsdag. Ja så har jag kommit till dag som inne är. Kerstin kom på förmiddgen och hade, som vanligt, med lite smått och gott. Mina barn är en gåva jag är så tacksam för. Alla fyra så omtänksamma och generösa .Fyra mkilo strömmi8ngsflundror hade jag att ta hand om. Kerstin förstod nog att det ej skulle vara lätt fixat så hon hjälptre mig att ta bort fenorna och stoppade strömming i vattenfyllda plastpåsar, som lades in i frysskäpet.
Jag kokade in ätiksströmming med dill, tog en del av de ugnsstekta fileerna i en kruka och hällde på ättika, socker , peppar och lök. Gott att ha på smörgås.
Linn ringde från Växjö och det gav mig anledning att bli glad.

Nu har vi passerat midnatt och det rycker i ögonlocken.  Lika bra att säga Natti, Natti till er mina vänner som möjligen är vakna så här sent.  Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar