torsdag 5 april 2018

Torsdag 5 april 2018.. Nej dagen blev inte riktigt som jag förväntat mig.

Sitter här och ska försöka återgå till "Ordningen".
Bredvid mig på skrivbordet har jag ett tidur. Om 10 minuter ska det ringa för då ska en plåt,  av två, med bullar sättas in i ugnen.
Ja det är sant. Klockan är 20 minuter över 22.00. Det blir lite sent med att baka ibland.  Så här var det. Kom framåt kvällen på att jag saknade bullar. Åt upp de två sista till morgonkaffet.

När bullarna var utbakade hände sig att jag pr telefon inbjöds till morgonfika i anslutning till mitt besök hos hårfrisörskan , som har sin salong i det hus där Annelie bor. . Alltså kunde jag ha bakat i morgon i stället för i kväll.Annelie jobbar sent i morgon och det blir trevligt att fika med henne. Måste rätta mig efter den tid Färdtjänst bestämmer  och då kommer jag för tidigt  fram Perfekt för morgonfika!

Nu ringer tiduret. I kväll har jag en man i huset. Han ska sova över i min vardagsrumssoffa. Han erbjöd sig att pensla bullarna och passa dem i ugnen.
Så klart jag nappar på det.!
Fick SMS från tåget. " Kan jag sova över hos dej i natt?" Jag blev så glad. Filip kom från Göteborg där han studerar på Chalmers ytterligare något år. Han kunde ha bott hos Tobias men han hade annat för sig i kväll så sällskap hade han ändå inte fått  och jag är jätteglad för det fina besöket.

För Tobias blev det en ledsam dag. Han kom åkande hem från jobbet och skulle sedan iväg till fotbollsträning, som uteblev. För att undvika krock med en utländsk bil som ej observerat väjningsplikt fick han snabbt kasta sig åt sidan och körde in i räcket sedan den utländska bilen och han tuschat varandra.  Tobias ringde Föräldrarna i Göteborg, som ringde till Filip som precis kommit till mej. Han ringde en kompis som skjutsade honom till olycksplatsen där polisen fanns på plats.

Inga fysiska skador men Tobias ganska nyinköpta bil fick mest skador och det tog honom hårt. Han har kört flera långresor med den och använt den till jobbet varje dag. Han älskade sin lilla bil och var jätteledsen när Filip och han kom hit efter att ha varit på USÖ för att kolla eventuella skador i nacken. Visst var det skönt att ingen blev skadad men jag kan förstå om Tobias blev ledsen. Den där bilen var perfekt för honom och helt plötsligt så händer detta. Bärgningsbilen tog hand om båda bilarna och körde iväg. med dem. Tobias tror inte att hans bil går att laga och så klart är det bekymmersamt att börja om med en annan bil.

Drar mej just nu till minnes hur vi har skrattat åt Filip som när han var liten och ängslig gråtande sa till sin mamma:" Hur ska JAG veta vilken bil jag ska köpa och hur ska JAG veta vilket hus jag ska bo i.? Han fick till svar att  han inte skulle vara orolig " Filip, det kommer pappa att hjälpa dej med. Han kommer att vara med när du ska köpa bil och hus och se till så du hittar rätt bil och rätt hus."

Än i dag har han varken bil eller hus. Lillebror Tobias köpte bil när föräldrarna flyttade till Göteborg. Föräldrarna måste ha två bilar så över helgerna kan Filip och Thea  låna den ena om de behöver.
Nu är även plåt nr två med bullar klara ropar Filip. Ett bekymmer mindre för mej.
Filip är inte förtjust i bullar och kakor så han dricker sitt the utan tilltugg. Så icke jag!
Tror att mitt intresse för bullar och kaffe grundlades i barndomen då bullar och kaffe förekom INNAN vi gick till skolan och när vi kom hem på eftermiddagen. Så kan det gå!

Nu ligger jag efter med både Forntidsblogg  och bloggen om Helge
Om jag får vara frisk så ska jag ta itu med båda dessa.
Jag är tacksam för att jag mår som jag mår. Men visst är det brist på ork och användande av hörapparater som gäller.
Värst tycker jag det är med synförsämringen. Osäkerheten gör att jag undviker att ge mig ut där jag inte behöver vara.

I går ringde Sven och erbjöd en biltur till Tysslinge och sångsvanarna  i morgon. Det ser jag fram emot efter besöket hos hårfrisörskan.

Nu ska jag gå till köket och kolla bullarna. Ska FÖRSÖKA att inte smaka i kväll. Ska ta med till Morgonfikat hos Annelie ! SOV GOTT alla mina vänner. Sorry att jag skriver så sent!!! Natti!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar