måndag 9 april 2018

Måndag 9 april 2018. Nej, solen visade sig inte och promenaden uteblev!

Ja det var inte bra men i dag skyller jag på vädret att jag inte gick runt kvarteret.
Nej, jag gillar inte att sitta och tänka att jag ska gå ut, jag ska gå ut och inte komma iväg.

Roligt var det att prata med en Maria från Östergötland och en Maria från Skåne. Den förstnämnda bodde i VretaKloster och åkte buss till skolan i Borensberg där vi var kollegor
 innan vi flyttade tillbaka till Örebro. Vi har i alla år hållit kontakten och ska snart träffas. Hon är sju år yngre än jag och kommer aldrig ifatt mig i ålder!! Jag ringde för att gratta henne på födelsedagen i dag.

Maria från Skåne kom jag att bli vän med när jag började blogga. Vi känner till namnen på våra barn och en del om deras liv.
Vi har alltid mycket att samtala om. Vi delar vår tro på Gud och planerar att träffas såsmåningom..

Så öppnades ytterdörren och ett barnbarn kliver in, Det är bland det roligaste jag vet.
Att prata med unga människor är så givande. Är så tacksam för mina fina barn och barnbarn.

Nu fortsätter jag med lite "Forntid" innan jag går till sängen.
Halva Maj år 1997 var klar i förgår.
Maj 16 . Linn hade sovit över sedan hon under gårdagens em. kom på besök.
"Vakna mormor!" Där stod hon färdigklädd och väntade. Lika morgonpigg som Georg och min mamma Alva. Jag avundas de där morgonpigga människorna, som blir klara för dagens arbete på noll-tid.
Jag har väldigt lång startsträcka.
Maj 17. Pingstafton. Försenad 70-årsfest. Jag var ju inte hemma när jag fyllde 70 i mars så nu  firade jag med barnen  och deras familjer! "Så mycket skratt"  står det i boken. En motorgräsklippare och trådlös telefon fick jag i present. Så trevligt att ha alla omkring mig!

Det fortsatte med födelsedagar. Ulla, Bernard den 18 och 19 maj. Den 19 kom två tyska flickor för att bo här några dagar. Utbyteselever, troligtvis med Mikaelsskolan och någon skola i Tyskland.
Kristin haft provräkning och hade 24 rätt av 24 möjliga. Hade tränat noga. Bravo Kristin!
 Jag älskar henne och är så ledsen för att hon har besvär med sin hörsel. Vi ser framåt och uppåt! Hon bakar kakor och jag tårtor till firande av Ulla i Hjortkvarn och Bernard i Hovsta.
Flickorna går med Kristin till skolan varje dag.

Maj 24. Maria hämtade flickorna och skjutsade dem till bussen. Alla hade bott i familjer. Eftersom de hade närmare till skolan från mitt hus så bodde både Kristin och tjejerna hos mej fast det var Kristin som hade ansvar för dem och var med dem hela tiden. Många var vi som vinkade av dem när de återvände till sitt land.
Maj 25. Söndagsskolfest. Ralf ringt. Väntar på besök.
Maj 27. Matgästerna får kyckling i dag. Jag jobbar i trädgården men det är så torrt så det går inte att så och jag kan inte sätta ihop vattenslangen..
Maj 29.Åkte till Hjortkvarn med Lennart, Stina hade kommit dit, Stina bakar och gör Ostkaka.

Maj 30.  På kvällen Konsert i Örebro Konserthus med 150 elever från Mikaelsskolan med Elsemarie och Kerstin Moll som dirigenter. SÅ fint!!
Maj 31. Lördag. Stina skalar potatis till festen på söndagen. Jag bakar tårtor. kokar vasslegröt, gör puddingar och bakar långfranska. På eftermiddagen tar vi Linn och Filip med till Hjortkvarn där en nyutexaminerad Ulla kommit från Lärarhögskolan Grattis duktiga Ulla!

Ja så tog Maj månad slut och jag går direkt till sängen. Sov Gott mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar