söndag 15 april 2018

Lördag 14, Söndag 15 april 2018. Sol,Sol!

Det var alltså lördag. Bestämde mig för att ta en promenad och leta efter solen. När jag bestämde mig för att flytta in i den här lägenheten frågade jag inte om sol ingick . Fint duschrum  klädkammare och inglasad balkong stod det ju om. Om solen stod 0 och intet. Jag befarar att avsaknad av sol inte skulle ha fått mig att avstå inflyttning.

Jag inser allt mer att jag måste ta mig själv i kragen och bestämma mig för att på husets utsida möta solen, vilket innebär att jag måste ha ytterkläder, nycklar och rullatorn med mig, vilket allt tar tid.
Å andra sidan så får jag med dessa åtgärder både sol och motion. Hoppas att jag fortsätter att leva så!
För att säkert veta hurdant vädret är så tittar jag på min iPhone. Den är som Gud, sviker aldrig!
Efter denna koll kan jag sedan bestämma om jag ska ta promenad eller inte.
Barnen säger att det kommer att bli mera sol inomhus senare på året,

Jag mår inte så bra i dag. Är yr och trött men ser fram emot en ny dag.

Söndagen kom med sol och värme, Jag gick tidigt ur sängen. Samma rutin som alla söndagsmorgnar.
Fick fint kyrkkaffebesök av Malla och Thea. Tror inte att någon av oss hade varit i kyrkan men kaffet heter alltid så om det drickes mitt på dagen en söndag. 
Åtminstone om man har sina rötter i Frikyrkorörelsen. Så har det i alla fall i min tid varit.
Jag hade absolut trott att Malla och hennes kompis Marianne hade varit här på fika efter min inflytt men nu fick jag veta att där hade jag fel. Blev lite förskräckt över detta och vad det kan tyda på.

Har jag tänkt så mycket på att det SKULLE ske så att jag kommit så fel, eller har jag förväxlat det med några andra eller, hemska tanke, är jag lite knäpp??
Nu ska det snart bli av "på riktigt", om de bara får tid. Alla som jobbar har ju så ont om den varan!  Jag har också haft en del roliga SMS utbyten under dagen.

 Framåt kvällen tog jag så den av mig själv påtvingade promenaden runt kvarteret. Den avslutades i husets gym i källaren där jag cyklade en stund innan jag tittade på Agenda på TV. Det gäller att hänga med i svängarna så man vet vad som händer i Syrien, i vår egen Försäkringskassa och i Svenska Akademien! "Kemkriget" i Syrien är så förfärligt och man bara känner sig så maktlös.
Gott att veta att Gud verkar när vi ber till honom. Ondskan florerar på vår jord så det gäller för oss, som tror på en kärleksfull Gud att inte ge upp vår tro på att han hör våra böner, hur enkla de än är.

Nu är det åter sen kväll och jag längtar till sängen. Sov Gott alla mina vänner! 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar