torsdag 12 april 2018

Onsdag 11 april och Torsdag 12 april 2018.

I kväll är jag återigen osams med Datorn, som hoppar och far som en vårbäck.
Ett par dagar har nu gått utan Bloggskrivande, så nu gäller koncentration Tror att jag bloggade Tisdag  men kan ej se det någonstans. I dagboken står att jag promenerade till Åhlens.  Tittade också in hos en optiker och fick ögontrycket kollat. Handlade i Cityhallen. Någon ropade "Farmor " och se där fanns Fredrik. "Vill du att jag ska skjutsa dej hem?" OM jag ville. Vi gjorde klart våra affärer, rullatorn och jag lastades in i bilen och jag blev skjutsad till porten. SÅÅÅ bra!
Tack Fredrik!

Efter tisdag kommer onsdag
Jag var anmäld till en kurs som handlade om "Det Hälsosamma Åldrandet" .
Berit Carlström, numera pensionär, var ledare för dagen, som innehöll Gymnastik, Undervisning om Kost, Träning och Hälsa. Vi blev bjudna på fika och jättegod lunch. Färdtjänst tog mig dit och hem fick jag åka med en av deltagarna. Där träffade jag också mina vänner, i Nora bosatta, Gunbritt och Bert Parsmo. En extra krydda åt dagen vill jag lova!

Så blev det torsdag. Blev inte som jag planerat. Kände mig trött efter gårdagen. Tog en promenad i solen. Lägenheten där jag bor har nackdelen att den saknar sol inomhus. Bättre på balkongen på eftermiddagarna. Jag älskar morgonsol i köket men utöver en liten strimma på köksbordet på morgonen så lyser solen med sin frånvaro kan man säga. Jag hade inte sol i köket i villan heller men där fanns ändå solen runt omkring och det var ljusare inomhus. Här är dock så mycket annat som är så bra så jag trivs med att bo här. Bor granne med Järntorget och där finns nu soffor och blommor utplacerade av kommunarbetare. Det är nog bra för mej att gå ut till solen för då blir det en promenad med rullatorn också. På min iPhone kan jag se hur vädret är innan jag bestämmer mig för att gå ut.

Jag tog god tid på mig i "Din Bok", som nu har utförsäljning och butiken ska stänga för gott. Jag gick dit i fredags för att köpa "Barnens Bibel" till mitt barnbarnsbarn Liam, som jag lovat en sådan. Då möttes jag av skylten om stängning och utförsäljning, som började i går. Jag avstod från att gå dit första dagen med risk för trängsel. I dag fanns ingen "Barnens Bibel att köpa men jag hittade vanliga Biblar och en del annat bra. Bl.a, en bok som heter "Kristna Ateister", som jag ägt men givit bort. Nu har jag den åter i min ägo.

Jag hade nära till tårarna när jag gick omkring i affären. Den hette i många år "Libris Bokhandel" och ägdes då av Örebromissionen och fanns  på Järnvägsgatan Så väl jag minns personal och hur jag kände mig hemma där.Senare fanns butiken i hörnet av Storgatan, Järnvägsgatan Många besök gjorde jag där. Under vår tid i Borensberg hämtade vi många LPskivor och böcker från Libris då vi varje år i Advent hade försäljning i olika församlingar i Östergötland.
Jobbigt var det, men roligt.    I dag kändes det vemodigt. Redan under vår tid i Lesjöfors handlade vi i Libris Bokhandel. Gitarren jag fick på min 30-årsdag beställde Georg där och den kom med Tåg från Örebro till Lesjöfors. Den har en vacker blomma på framsidan, något jag aldrig sett på en gitarr, varken förr eller senare  och vi uppfattade detta som en bonus just till födelsedagen.  Den beställdes pr telefon och jag har den kvar ännu, efter  61 år.

I dag ringde sonen och erbjöd mig att i morgon följa med till Tysslinge  för att se svanarna, som kommit dit i tusental. Jag skulle hämtas på förmiddagen. Jag hade inte riktigt fattat det fast Sven tidigare nämnt om det så nu får jag besök av Kerstin och Ulla , som ska ta tag i balkongen så den
blir vårfin . Dit kommer solen till eftermiddagskaffet,
Som tur är så har jag varit i Tysslinge och sett svanarna, så jag vet hur fint det är och hur de tjattrar och hur gott kaffet smakar där vi brukar sitta i solen mot husväggen.

Nu ska jag gå till nattens vila. Jag var nyligen hos ögonläkaren på USÖ och fick recept på ögondroppar för högt ögontryck i vänster öga. Efter en stroke har jag haft dålig syn på det ögat och efter att ha börjat ta de nya dropparna ser jag ännu sämre. Optikern sa att jag ska ringa till USÖ och fråga varför.
Kanske  jag måste få en annan sort. Jag vet så lite och måste lita på att läkarna kan bättre än jag och mina funderingar. Sov Gott, mina vänner! "Jesus är min sång och min glädje."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar