lördag 7 april 2018

Lördag 7 april 2018. Borde inte skriva blogg när inget kul finns att berätta. Tar till lite Forntid.

Nu ska jag tala om vad jag gillar att bli gammal!  Om att bli gammal tycker jag inte.  Men, som en arbetskamrat skrev till Georg när han  fyllde 60:" To be old is not so bad if you consider the alternativ. Detsamma sa någon till mej häromdagen.

Vad jag mest störs av är min försämrade syn, som gör mig osäker och får mig att vilja ha starkare glasögon.
Jag har fått droppar att ta varje kväll men ärligt talat så tycker jag inte att de gör synen bättre.
Nu ska jag inte klaga för optikern är nöjd med min syn, USÖ ögonavdelning också!!

För att i kväll ta Forntiden sist och dag som svunnit först så drar jag mig åter till minnes några ord som ibland återkommer i mammas dagböcker. "Hu en så lessam dag!"
Då kan man utgå från att hon ej haft besök, ingen hade ringt och sms fanns ej på den tiden.
Tursamt nog gillade hon både att läsa böcker och skriva brev. Hon läste väldigt snabbt, i motsats till mig, som har behov av att noga läsa varje ord.

Eftersom jag inte har något att berätta om dagen mer än att det verkar som om våren har kommit. För att vara säker på det tog jag en  timmes promenad runt kvarteret.
Jo det är sant! Det är vår ute. Åtminstone i dag. Som mina bloggläsare vet så flyttade jag in till stadens centrum förra året.  Tyvärr fick jag en lägenhet med bara lite sol. Då är min inglasade balkong en källa till glädje fram på eftermiddagarna. Nära till slottet har jag också och när jag har letat klart och hittat det jag saknat eller fått veta om det finns med här eller om det forslats till "Second Hand" eller "Erikshjälpen"så ska jag ha kommit till en fas då jag kan unna mig en och annan solskenspromenad runt Järntorget och ta en fika vid slottet.
Jo roligt i dag var två telefonsamtal. Det ena från ett barnbarn. Det andra från en tjej som för, så där 25 år sedan, bodde här en tid, som en del ungdomar gjort under årens lopp. Hon och maken satt i bilen på väg till Småland för att kolla ett hus som de funderar på att köpa. Jag känner till namnet på platsen sedan min tid i Stockholm då jag tog tåget till Oskarshamn för att fira jul i mitt barndomshem och tåget stannade på många små stationer, bl.a den plats där denna villa är belägen.
Spännande för studerande personer att pröva på något nytt och annorlunda.

Men här kommer lite "Forntid". April månad år 1997 klarades av i går så det är bara att fortsätta med
 1997 Maj 1. Sven, Maria och Elsemarie på resa med kören "Svart på Vitt" till Malmö och Helsingborg. Jag tar hand om Kristin, som dock  helst vill bo i Hovsta så jag tar bussen dit.
 Deklarerat!
Maj 2. Kristin flyttar hem till mej. Anna hos Lasse och klipper fruktträd.
Maj 3. Kristin tar fram på dagen bussen hem till Hovsta. Jag bakar bullar och går till Emy med dem. Hon fyller 95 år i morgon. Tog sedan bussen till Kristin i Hovsta och sover över där.

Maj 4.Söndag. I Hovsta och stryker in tvätt och umgås med Kristin, som egentligen vill vara ensam hemma. Maria och Sven kom hem från sin resa och jag tog bussen hem till mej.
Maj 5, 6, 7. I skolan, matgäster, ringt vännen Sven Sandström, som fyller 93 år, skrivit kort till Arja, som fyller 50, bakat bullar, besök av en grupp från skolan.
Maj 8 Kristi Himmelsfärdsdag. Pratat med Ralf i telefon. Hans syster Iren här och fikat. Jag klippt hallonhäcken.

Maj 9. Lennart och Lasse till Figeholm. Jag sover på Holmgatan.
Maj 11, Söndag. Filip väckte oss vid 7-tiden! "Förgrömmade onge!"
"Inför Herren", möte 18-18.30. Barnvakt 18.45-21.30. Hos Anna till 22.30. Pratat med Ralf i tel.

Maj 12. Vaknade klockan 5 av att Georg står utanför ett hus där jag befinner mig och vinkar att jag skall komma. Jag är upptagen med att lyssna till någon som uppehåller mig lång tid.
Han skickar en person att hämta mig men jag kommer "inte loss". Jag tittar ut genom den öppna dörren och ser honom vinka mej till sej men därvid stannar kontakten. (/Skriver fritt efter Dagboksanteckningar) Matgäster får stekt gädda till lunch.
Anders är i Madrid med SCB och IngaMaj är på besök därhemma.Jag till Sandins på bönemöte på kvällen.

Maj 13. Kristin kom på morgonen en stund.Ulla och jag till Ikea. Köpte matta
Ulla köpte i Köpcentrum kläder till Lennart. Byxor, Blazer, Skor, Skjorta och Slips. "Att hon kan" står det i boken. Allt passade perfekt fick jag senare veta.
Köpte sättpotatis på "Grodden". På kvällen Ulla till Mikaelskyrkan på körövning. Jag barnvakt på Holmgatan.
Maj 14. Allt som jag haft med från Lundsbrunn ska nu flyttas från Garaget till källaren.
Stina, Raquel och Alex kom hit på väg från Kungsängen  till Figeholm och fick en del saker med sig. Ringt Ralf.
Maj 15. Känner mig lite trött i dag. Lagt mig för sent flera dagar. Gick en stund till skolan.
Bekymmersamt med en elev som måste träna läsning. "Gud, hjälp henne och hjälp mej så jag kan göra det intressant för henne! (Står det i Dagboken. )
Handlade till kalaset på lördag. Linn kom på eftermiddagen och putsade silver. Sov över  här.

Så hann jag bara halva maj månad men jag tar en bit i taget.
Nyss ringde Annelie, och sa: "Gud är god" Hon är så nöjd med den påbyggnadsutbildning hon är involverad i och ser hur Gud löser problem efter vägen. Han kommer ofta sent men ALDRIG FÖR sent!!! Det vet vi båda två. Så gott för mig att se hur tron på Gud och hans makt tar gestalt i människor. AMEN! SOV GOTT alla mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar