måndag 18 april 2016

What a day! Några ord om dagen! Inte så kul men jag hade inget annat att skriva om! Välj själv om du vill läsa eller inte!

Inte någon bra början på dagen. Amer hade sovmorgon men stängde tidigt ytterdörren och gick ut. Jag ringde och fick veta att han, innan skolan, träffade sin bror på stan.

Ögonblicket senare fick jag se vad som hänt. Strumpa och ena skon var fylld med blod. Stor blodfläck på sängmattan. Samma sak som för några dagar sedan fast denna gång utan att jag rört någon sårskorpa. En tunn stråle blod som sprutar från foten. Vad skulle jag göra? Hittade en plastpåse i nattduksbordets låda, trädde den över skon och skyndade till en stol  i köket, hela tiden med tummen på strålen.Hur jag nu lyckades med det. Satte mej på en köksstol och tänk att mitt emot fanns en sån där hög barstol så benet kom upp högt. För att få bättre koll på att jag tryckte på rätt ställe på foten så insåg jag att strumpan måste klippas av och foten friläggas.Efter armsträckning hit och dit nådde jag till slut en stor sax med vilken jag undan för undan förde den runt benet och klippte tills det gick att få foten fri och kunde fortsätta att trycka just där blodstrålen fanns så blodet till slut stannade kvar i benet där det hörde hemma.
På köksbordet fanns kompresser sedan det hände förra gången då Kerstin hjälpte mej och hon  hade glömt ta dem med sig så  nu  kom de väl till pass.  Strumpfoten full av blod  försvann i soppåsen. Under tiden hade det hunnit bli en liten blodpöl också på köksgolvet.

Ja så var då första passet avklarat.
 Nu gällde det att ta hand om mattor och lite blodspill här och där och samtidigt se till så inget mer skulle hända.
Men visst hände något mer. När sängmattan låg i tvättmaskin fick jag se hur vattnet från maskin forsade över golvet, som dock lutade åt rätt håll så det rann mot golvbrunnen. Kanske är det så att den gamla tvättmaskinen nu tackar för sej!
Sängmattan hade låtit ganska mycket blod rinna igenom till golvets mjuka matta.Blötte igenom fläcken med Lokavatten och sög upp med servetterna jag köpte i Spanien och som skulle räcka hela sommaren!

Tvättade sedan fläcken på mattan efter alla konstens regler och minsann bleknade den inte bort ganska bra. Min syn är ej så bra numera så jag får be någon med bättre syn kolla hur det ser ut.

I dag har Bostadsministern lämnat in sin avskedsansökan efter diverse kritik på flera punkter.

200 flyktingar befaras ha drunknat i havet på väg från Egypten till Italien.
Gränser stängs och  det blir allt svårare för de människor som måste fly från sina länder, att få en dräglig tillvaro. Europa var ej beredda på en sådan invasion av flyktingar.

Herren välsigne oss och bevare oss! Herren låte sitt ansikte lysa över oss och vare oss nådig. Herren vände sitt ansikte till oss och give oss frid! I Faderns ,Sonens och Den Helige Andens namn. Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar