söndag 10 april 2016

Torsdag 7 april 2016. Så kul att träffa Ulla Östin igen. 80 år och likavacker som hon var för 50 år sedan!!!

Det är söndag när jag nu skriver, men den gångna torsdagen var så speciell, så jag vill inte blanda den med andra veckodagar.
Jag hämtades av Kerstin, som redan varit i Blomsteraffären och köpt blommor att gratta Ulla Östin med. Tänka sig! Hon hade fyllt 80 år. Det hade gått många år sedan vi senast sågs.

Så drog vi sta till Kristinehamn. Kerstin är både duktig Distriktssköterska och Skicklig bilförare så det känns alltid tryggt att åka med henne.

Ulla och John bor i ett trevligt radhus där vardagsrummet denna torsdag var fyllt av blommor efter 80- årsdagen nyligen.
 En del av mina bloggläsare minns säkert Ulla när hon jobbade på Herrgården i Lesjöfors med barnen De Geer. Gerhard, Ingeborg, Gustav och Louise, med pappa Disponent Lars De Geer och mamma Friherrinnan Ingeborg,

Ulla och John gifte sig år 1961 och är nu båda pensionärer. Under vår tid i Lesjöfors kom vi att bygga våra villor på tomterna bredvid varandra så vi hann bli goda vänner och har haft kontakt under åren även om det mest varit via telefon.
Vi fick god förplägnad och vi hann med att prata mycket. Dottern Chatarina, vårdlärare på Gymnasium i Karlskoga kom och hämtade sin fina hund, som Ulla och John har hand om på dagarna.
Att träffa gamla vänner är alltid roligt och lite extra roligt när det rör sig om grannar.
Fördelen med att bo på en liten ort är ju att, i stort sett, alla känner alla.
Genom att vi hade affär så visste vi ju en del om människorna, som då bodde där.

Vi kom hem i god tid före kvällen och vi var båda supernöjda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar