måndag 25 april 2016

Måndag 25 april 2016. Så bra med vänner som kan hjälpa trots långa avstånd.Kortisblogg.

Jo så här var det. Jag skulle ta vara på tiden, för en gångs skull. Passa på att skriva bloggen i god tid och sedan sova.Plötsligt blev datorn svart och efter diverse tryckande hit och dit så gav jag upp men sände ett litet meddelande om detta på min iPhone. Hade en tanke i bakhuvudet om att KANSKE ändå någon skulle se och...
Joodå! Curt Axelsson, bosatt i Småland kom till min hjälp. Gör si och så , brukar hjälpa. Joodå visst fick jag igång datorn. Både Curt och jag var med på en av Georgs många resor till Israel på 70 eller 80-talet. Minns ej. Sedan dess har vi ej träffats. Men det där med datorkontakt är inte så dumt för nu gav han snabb hjälp via iPhone.

Då är det väl dags att skriva några rader om dagen. Har besvär av den där "blodådran" som brast häromdagen. Det svider lite runt sårskorpan så jag ringde till min förträffliga Vårdcentral och ska få komma dit på onsdag och visa foten. Har börjat hosta lite också så jag tar bägge krämporna på en gång. Kanske jag får lämna blodprov också. Vore inte så dumt.

Amer kom plötsligt hem och gav tecken att han var stum. Han hade på morgonen varit hos tandläkaren .  Han började sent i dag så han gick till skolan med ett minimum av mat i magen.
Jag gick till närbutiken. Det är ingen "höjdare" men det mesta av det vi behöver finns där.

Kerstin ringde och tipsade om ett program på P1 där det talades om ensamkommande flyktingbarn och deras mottagande. Fick höra att det händer att de ensamkommande inte ens vet vilken kommun de hör till. De kan bo i EN kommun men vara placerade där av en annan kommun.

Det var intressant att höra!!!
 Amer blev av Migrationsverket placerad i Askersunds kommun, som hade ett familjehem där Amer och andra fick bo. Hemmet fanns i Örebro men de ensamkommande hörde alltså till Socialen i Askersund.Amer hade det bra första tiden men när det tog en annan vändning gick han till Socialen för att berätta hur det blivit.Han hade ingen aning om att han inte hörde till Socialen i Örebro. Någon hjälp fick han inte. Han uppfattade som om de sa att de skulle ringa. Ingen ringde.  Socialen i Örebro hade ju inte honom i sina papper.

Först när han alldeles nyligen, efter 15 månader i Sverige, kom till Arbetsförmedlingen, och då blev uppmanad att ta kontakt med sin handläggare på Socialen, fick han vetskap om att han tillhörde Socialen i Askersund och  fick också namnet på sin handläggare, till vilken han skulle  ha  vänt sig för att få till en förändring. För honom var det Socialen i Örebro som gällde och hade gällt hela tiden. Så fel det kan bli!
Innan dess var det hans lärare som förstod att han ej mådde bra och  att han  behövde hjälp att komma ifrån sitt boende. I det läget var det ingen som visste att han ej sorterade under Örebro. Men att vänta var inget alternativ och därför hamnade han tillfälligt i mitt TV-rum där han bor till 1 maj.

 Han har, sedan han flyttade från sitt förra boende, Etableringsbidrag och står själv för sina utgifter.  Hjälp att få bostad hoppas vi att kommunen på något sätt kan erbjuda. Han vill bo ensam men får väl ta det som bjuds.

Ja det blev åter mycket om flyktingar men det är intressant att komma saker och ting in på livet och se att det kan finnas vissa likheter i de olika "fallen". Naturligtvis inte lätt att hinna med alla!!

I övrigt har dagen varit kall och grå. Jag har inte fått så mycket gjort i dag heller men jag tror alltid att det ska bli bättre i morgon så med den förhoppningen går jag till nattens vila.
Får ständigt se Guds hjälp i min vardag och läser om vad Gud gör i människors liv där till synes hopplösa situationer genom Guds ingripande får en ny vändning. Det är spännande att vara med "på vägen" och se att Jesus lever och utför under än i dag. " Det är gott att lovsjunga dig, du den högste" står det i en psalm och till detta säger jag Amen!! Sov Gott, alla vänner!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar