onsdag 27 april 2016

Tisdag, Onsdag 26,27 april 2016. Joodå, dagarna försvinner.

Gårdagen gick utan att jag kom iväg till Vasakyrkan där det var seniorträff och ämnet för samtal" Samma Gud? Kristna, judar och muslimer?"
Ont i foten och allmän trötthet fick mig att avstå.

I dag är det onsdag och jag skulle till Vårdcentralen . Sven hade fått veta det. Ringde och frågade om jag ville ha skjuts. O; så bra! Att få på en sko gick ej för det gjorde då så ont i foten, så jag tog tofflorna i stället.
Det ser inte så farligt ut med den där lilla sårskorpan men det värker innanför. En läkare från Spanien och sköterskan tyckte att ett förband räckte så det var ju bra. Ska dit på fredag för kontroll.

Så skulle jag hem. Det är så enkelt med en sjukbilstelefon där man bara lyfter luren så får man svar.
"Det är samtal före. Du är placerad i kö som nummer 24."
Ok, det är väl någon som ger upp annars väntar jag tänkte jag. Och väntade! Under de 25 minuter som jag väntade anvnde jag tiden till morgonbön, som jag ej givit mig tid till innan jag åkte. Efter ytterligare 40 minuters väntan kom chauffören innanför dörren och frågade efter mej. Då satt jag i samtal med en kvinna från Etiopien. Jag berättade för henne om mitt minne från 8-årsåldern då det var krig mellan Italien och Abessinien  och händelseförloppet följdes noga i mitt hem. Märkligt att minnas något sådant från sin tidiga barndom. Kvinnan jag pratade med kände till sin historia och vi fick ett kort men intressant samtal om kriget och Haile Selassi(?) Hon hade varit i Sverige i 17 år.

Chauffören som hämtade mig hade varit i Sverige i 2 år och kom från Somalia.
Jag hann bara börja matlagningen innan Amer från Förenade Arabemiraten kom hem från skolan.
I morgon ska han göra ett nytt besök på Socialen angående bostad. Så skönt att nu tillhöra Socialen på den plats där han bor. I kväll har det talats mycket om flyktingar i TV.

Jag är därför sen med bloggen. Har man väl kommit in i "flyktingvärlden" så ökar intresset. Jag tror  det är lika bra att "gilla läget", som man brukar säga. Kanske kan jag göra NÅGOT för NÅGON för världen kan jag ej göra om, som han skrev, StigDagerman.
Jag har hela eftermiddagen legat i sängen och lyssnat till Kommunalfullmäktigesammanträde i vår stad och sovit emellanåt. Det var dit Sven åkte sedan han lämnat mig vid Vårdcentralen.

Ett samtal från Malmö och Linn gjorde gott och nu känner jag att det åter är dags för sängen.
Jag är så tacksam för att jag har en säng. GodNatt alla vänner!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar