söndag 1 december 2019

Söndag 1 december 2019, Första advent, samma gråa väder som de flesta dagar i nov. 2019!

Så är vi inne i december och dess första dag råkade infalla på första advent!
Märkligt är, eller kanske är det ej så   märkligt, att ju äldre jag blir ju mera tänker jag på barn och ungdomstiden i mitt långa liv! Ibland på nätterna händer det att jag ligger vaken och nämner namn efter namn på framförallt de som var med i "Strängmusiken" i Korskyrkan i Stockholm, tillhörande dåvarande Örebromissionen!
Jag bodde på Söder ! Korskyrkan låg på Norr. Ibland gick jag till något möte i Södermalmskyrkan dit det tog bara några minuter att gå från min första bostad. Där var C.G. Hjelm pastor och Sven Forsberg sångsolist. Strax intill kyrkan låg en bokhandel, som ägdes av församlingen och dit jag gärna gick när jag hade min lediga eftermiddag. Precis som min mamma älskade jag böcker på den tiden. Det gör jag fortfarande men numera är det på grund av en viss synförsämring inte lika roligt att ta fram en bok att läsa tills jag somnar! I min ungdom kunde jag ibland välja tidigt sänggående  för att få en lång stunds bokläsning i sängen innan Jon Blund kom!

Som sagt, är det söndag. Inte har jag varit utanför dörren denna grå dag, som jag dessutom hört rykten om halkiga vägar och även av mina vuxna barn varnats för att ge mig ut! för att gå ut.

Men det kommer en sommar!

Det roliga och samtidigt tråkiga som hänt i dag var att Elsemarie skickade ett SMS i morse att Lasse och hon tillsammans med Tobias skulle titta in hos mej på väg hem till Göteborg!

Vad jag kan se så har jag ej berättat om dagen i går.  VILKEN DAG!
Det har med åren blivit något av tradition att barnen med respektive ska ska träffas hos mig i adventstid. Under flera år ordnade Georg och jag julbord för våra barn och deras familjer, som ej var så många i början, oftast första advent,
 eller dagen före! Georg var duktig med att duka och fixa och att handla! Roligt för både vuxna och alla kusinbarn att få träffas.

De senaste åren, utan Georg, har det blivit adventskaffe med dopp för barnen,endast!
I går kom de alla fyra och nu var det ej jag som hade bakat utan nu hade de bakat både saffransbröd och kakor. I stället för tårta hade Maria av egenodlade pumpor gjort en pumpapaj, så god!
Det känns så konstigt att ordna med adventsfika utan minsta ansträngning från min sida. En av syskonen var utsedd att komma tidigare för att duka.  Jag var gäst tillsammans med de övriga.

Det är roligt att träffas i familjen!  Men så klart rörde det upp lite känslor för min del men den gråtattacken kom innan barnen anlänt!
Har man varit gift i många år och så plötsligt finna att man mist en del av tillhörigheten, som varit så värdefull så kommer saknadens tårar någon gång och då särskilt vid juletid, även om det naturligtvis lättar med åren. Något som är bra!

På förmiddagen kom alltså Lasse och Elsemarie och fikade med Tobias och mej. Kaffebröd fanns alltså en del kvar sedan gårdagen.
Det där med avsked har jag alltid haft lite svårt för men det blir nog så att jag accepterar inbjudan från Västkusten och firar julen där "om Jesus dröjer och vi får leva", ett uttryck som användes ofta i min barndom av troende människor. Det passar att säga också i dag eftersom vi VET att det som är förutsagt en dag kommer att ske och som vi väntar på! 

Fick meddelande om att resan till Göteborg gick bra och att Tobias är iväg och tränar magmuskler!!!

Sorry, men nu är jag för trött och måste till sängen. Har slut på Lokavatten så nu blir det att invänta besök av Kerstin igen! "När var och en SIN syssla sköter så går det väl evad oss möter" sade vår hulda moder! Det verkar som att Kerstin tagit denna detalj på sitt ansvar!
Plötsligt står där 6 flaskor ute på balkongen.  Liksom ett och annat i kyl och frys när barnen varit på besök!
Fattar ni vilka fantastiska barn jag har! Något att tacka Gud för!

Natti, Natti om någon är vaken och läser vid denna sena tidpunkt! "Bred dina vida vingar o, Jesus över mig" hör jag inom mig  min vän Gertrud spela så fint och jag somnar så gott!
Gud välsigne oss alla! Med sin stora kärlek och omsorg! Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar