söndag 29 december 2019

JUl 2019!!! Kanske något osammanhängande!

Bäst att tota ihop en liten blogg medan minnet funkar någorlunda!
Om att bli gammal är frestande att skriva! Det är ju det jag har mig närmast och bäst inblick i!

Nu är det ju så att det är många olika typer av människor som läser det som sänds ut på nätet och lika många olika som tolkar det skrivna på sätt som ligger närmast till för dem! En viss försiktighet bör därför iakttagas!

Därför skriver jag då och då dagbok jämsides!
Julaftonens morgon kom med dukat kaffebord. Alla julkakor som det ska vara! Jag minns från min barndom hur mysigt det var när alla satt finklädda runt köksbordet och mamma plockat fram av det goda hon bakat. Efter det trevliga kläddes granen och pappa såg till att julkärven till fåglarna fanns på plats! Allt var frid!

I år var vi samlade i Onsalas rymliga kök. Så mysigt!
Julbordet med olika slags julmat där Elsemaries hemgjorda  och dagen innan, nygjorda, köttbullar  blev särskilt uppskattade tillsammans med sill, Janssons frestelse och annan god mat, avnjöts i tacksamhet. Julklappar delades ut i vardagsrummet där den stora julgranen gjorde sig bra bredvid flygeln varifrån lite musik spelades Nej ingen tomte i år! Men förmodligen nästa år!!!

Nu är det söndag 29 december och mitt gamla huvud nu åter i Örebro!
Jag har ej ännu "LANDAT" i det vanliga livet så jag måste sova några timmar för att få rätsida på mina tankar! Jag såg TVjulottan i efterskott och dagens  julgudstjänst deltog jag i med hela min själ! Så bra!  Så tacksam för att vi har denna möjlighet att återkommande få deltaga i Gudstjänster även om orken tryter på grund av ålder och vi ej orkar ta oss till kyrkan i samma utsträckning som förr!

Någon snö har vi ej sett till, men gröna gräsmattor!
Fast det hände även in old days så jag klagar inte!  Nu säger jag GodNatt och ser fram emot morgondagen! Ska jag fira nyår i Örebro eller i Hjortkvarn? Det är frågan!  SOV GOTT!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar