fredag 6 december 2019

Fredag 6 december 2019. Så roligt att prata med en ung kille som ville veta mer och mer om mitt liv.

Nog borde jag ge upp de där tankarna på att börja skriva  i tid! Något som skulle vara värdefullt både för de som läser sent, eller om de inväntar min sena blogg, vad vet jag?
För mej skulle det betyda sänggående i normal tid. Om jag nu inte var född med egenskapen att jag är en nattuggla!  Tänker varje kväll att "i morgon kväll, i morgon..." .! Bara för att konstatera att nästa kväll är det likadant!

Det är klart att om jag ej sov i fåtöljen på dagtid så kanske???

Nu är denna dag på väg in i dess slutskede  och jag sitter här med mina tankar!

Varje dag har något gott med sig och även  en och annan motgång.
Nu har jag sedan länge lärt mig att tacka Gud för det roliga som händer och när motgången kommer så säger jag :"Jesus, Jesus, Jesus!"
Han har lovat att vara med oss alla dagar intill livets slut och Han håller sina löften! SÅ många böner Han besvarar.  Men vi har faktiskt hållit ihop under så många år att vi "vet var vi har varandra" Gud och jag!

Eftersom jag är ensam en hel del så blir det så att jag passar på att prata med Gud och Jesus.
Ibland sätter jag mig på en stol och berättar för honom om sådant jag är glad eller ledsen för.
När jag tömt mitt inre så ber jag att Han ska säga något till mej. Ibland hör jag Hans röst inom mej, ibland något bibelord, som jag samlat i mitt inre under ett antal år och kan utantill.
Psalm 23 i Bibeln, kan jag utantill och jag älskar att läsa den  från min inre värld.

När jag nu sagt detta så vill jag berätta något roligt som hände mig i dag.
Som jag tidigare berättat så älskar jag att umgås med unga människor. 
I kväll ringde en av dessa och vi fick ett långt och intressant samtal.  Jag berättade en del från min ungdomstid och hur jag i Stockholm träffade Georg. Om allt som sedan hände. Svårigheter som ibland tycktes oss oöverstigliga men som tack vare Guds  stora kärlek och lust att hjälpa ändå till slut blev så bra för hela vår familj!"
Om vår nyinköpta bil som vi fick betala två gånger ska jag berätta i en senare blogg!

Jag inser att jag nu ska avsluta dagen. De två pojkar som jag nämnde om i går och som vi ber för har behov av fortsatt förbön! SÅ tacksam är jag om vi håller ut. Endast hos Jesus kan vi få hjälpen.
Jag vet fortfarande bara att de behöver förbön och vet ej något mer men jag håller mig underrättad om deras utveckling!  Det är vår uppgift att be för dem och jag ska berätta här i bloggen när jag får se vad det kommer att bli av dessa killar, som alltså inte vet om varandra!

Jag är så tacksam för att få vara med ! Natti, alla, alla och SOV GOTT!
Att det blev så roligt i dag var när min unge vän som  ringde sa  att "nu ska jag ta fram Bibeln och läsa varje dag för det måste ju vara bra att ha bibelord "på insidan" så det finns där!
Så klart jag blev glad och tackar Gud för att den unga människan själv hade insett detta! I vårt långa samtal hade jag fått tillfälle att berätta om hur Gud hjälpt ur svårigheter genom hela mitt liv! Att vi har en fiende som motarbetar oss vet vi sedan gammalt!


1 kommentar:

  1. Kjære Ruth,
    Det var overraskende å komme over bloggen din. Eva og jeg ønsker deg alt godt. Jeg ser du har problemer med øynene - ja det er ikke lett å bli gammel, men slik går det med oss alle. Vi får legge både oss og problemene i Guds hånd.
    Mange hilsener fra Frank

    SvaraRadera