måndag 9 december 2019

Måndag 9 december 2019. Så tog den här dagen också slut!!!!!

Jovisst blir det i sista stund , som vanligt, att skriva blogg!
Vädret är lika grått och trist dag ut och dag in! Ut vågar jag mig inte och här hemma sitter jag i fåtöljen och sover! Också detta som om det hörde till dagens program.

Nu ska jag berätta att efter frukost, som i dag bestod av Tomtegröt,så god hade jag planer på att jobba med en del "eftersläpningar", men icke i dag heller.
Vet inte vad det är för fel med mej men jag överraskar mig själv, gång på gång, med att lite längtansfullt snegla mot julen då jag ska njuta "lättjan" fullt ut i Onsala med inga inköpsbekymmer och god  mat serverad.  Vidderna, havsluften, stenplattorna där jag vandrar med rullatorn och får välbehövlig motion.

Joodå det kan blåsa där också ! Då ställer jag rullatorn vid köksdörren och går direkt in i husets värme! 
Jag blir hämtad och körd tillbaka till mitt hem, Jag har det så bra!
I morgon blir jag hämtad till julbord i Immanuelskyrkan. SÅ roligt att träffa gamla vänner, lyssna till Julsånger och fika tillsammans med vännerna!

På onsdag kommer Kerstin och Ulla och tittar till mig här hemma. Jag har lite problem med synen och det är bra att få de där besöken. När de var här förra veckan hade Kerstin kokat julegröt så otroligt god så nu vill jag inte köpa rullarna i affären utan hoppas att hon kokar ännu en gryta med gröt!   Plötsligt när jag tittar i frysen i klädkammaren så hittar jag bullar och annat som de stoppat i lådorna där de omsorgsfullt skrivit etiketter på varje låda så jag hittar.

I dag ringde Inga och frågade om hon fick komma och fika. Så roligt! Hon var ute på stan och jag bor centralt. Jag gick till frysen och skulle ta fram kaffebröd. Till min förvåning hade någon varit där och lagt i en påse hembakade lussekatter och annat gott!

Jag blir så glad, både för att jag slipper baka själv och för visad omtänksamhet om en gammal mamma! "Tacka Gud oavlåtligen" står det i Bibeln. I dag var det ännu lättare!
Att tacka Gud för allt han av sin godhet slösar på mig borde jag göra mer än vad jag gör!
Det är så lätt att gömma, fast det är så viktigt!

Ja så blir det, som det brukar. Inte hinna med en del som ligger och väntar på att bli publicerat. Men  jag säger som Elsemarie sa i TV i går:" Jag är nog sådan att jag alltid hoppas"

Nu är jag tacksam för en trevlig dag då Inga och jag hann med att "prata av oss". Det är kul att jag fortfarande har åtminstone två väninnor kvar i livet, och som bor ganska nära, så de kommer på en fika ibland.   Natti, Natti , alla, alla!! Gud är god!!! Låt oss inte glömma det! Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar