onsdag 11 december 2019

Tisdag 10 och onsdag !! december!En del roligt i juletid!

Ja så är det som vanligt  För sent skrivande!
Nu har jag tankar på att välja en av två saker! Antingen skriva tidigare eller fortsätta som nattuggla!
ELLER sluta skriva ! Hemska tanke! Fast jag så ofta läxar  upp mig själv för att jag använder tiden då jag borde sova, till att skriva så har jag inte förmågan att ändra på det!
Om jag INTE skriver så är det som om jag får något liknande abstinensbesvär och  jag tar det säkra för det osäkra (visst heter det väl så?) och totar ihop något så att jag har lättare att somna.

Ett meddelande från min vän Rebecka kom en dag. "Ska jag anmäla dig till Julbordet i Immanuelskyrkan! Jag hämtar dig och skjutsar hem dig" Jag är inte dum på det viset, som han sa Emils pappa. Han i Lönneberga, ni vet! Så jag tackade så klart JA! 
Oj så mycket god mat det vankades där! Fin musik och sång, som jag numera ej kan delta i med min spruckna stämma!
Iklädd den tröja som Elsemarie stickat  och "pyntat" med fina knappar användes den för första gången! Det var alltså i går,Tisdag! Väl hemma satte jag mig i fåtöljen och sov någon timme!

I dag, när jag skriver, är det onsdag och jag visste om att det skulle hända roliga saker!
Först kom Kerstin och Ulla! De hade lunch med sig men innan den avnjöts hade vi fikat  med så gott Saffransbröd och goda kakor som Kerstin bakat. De värmde god soppa och risgrynspudding med jordgubbssås till efterrätt! De dammsög och dukade medan jag avlyssnade Annelies saga och tittade på teckningarna!

De hade med en CDskiva med en saga intalad av sagans författare och, jaa jag vet ej hur jag ska kunna återge de fina teckningar, som åtföljde sagan. Kanske kan jag, med hjälp av barnbarn någon gång skicka på bloggen någon teckning.  Vår vän Annelie stod för denna fantastiska upplevelse i både ord och bild. Jag blir så imponerad av att få ta del av denna konstnärs alster, då jag själv alltid haft problem med det där med att teckna! När de var klara för att åka hem var kaffebordet dukat för två personer och kaffebryggaren laddad. Bara att trycka på knappen! Något jag är bra på!!!!

Så kom han, ungdomspastorn i min församling, Isak Spjut!  Han hade för flera dagar sedan aviserat ett besök med anledning av julens intågande och min höga ålder som gör att jag varje år får en blomma från Församlingen där jag  tillhört i många år. Så klart är det så att vid min ålder har flera av mina vänner, som jag varje söndag hälsade på, och fikade tillsammans med i kyrkan flyttat hem till Jesus. När jag tänker på det så blir jag så tacksam för jag vet att vi ska mötas igen. 
Då när allt detta ska hända som jag läser om i Bibeln!.
Isak avslöjade att han älskar att göra hembesök. Vi fikade och pratade. Han ska snart komma tillbaka i sällskap med sina barn, då han ska vara "pappaledig" en tid.  Jag fick av honom ett par frågor angående tiden då jag var barn och ungdom och hur det såg ut i kyrkan på den tiden. Något jag saknar? Vidare hur jag skulle vilja att det såg ut i dag!  Något i den stilen. Jag insåg på direkten att jag ej spontant kunde svara utan måste få tid att tänka. Så nu ska jag tänka tills nästa gång den unga pastorn kommer på besök. 

I kväll ringde ett av mina barnbarn och det kan ej hjälpas, Jag blir så glad av att få ta del av deras liv och leverne. Så fina samtal vi har! Ungdomar är så kloka och det ger mig så mycket att de finns så vi kan dela tankar om deras vardagsliv och sådant som möter i livet, av sorg och glädje!

Tidigare i dag ringde min kusin ( vi som fann varandra sent omsider) Marianne från Västerås. Vi pratar om vår mormor, som hon minns sedan sin barndom men som jag aldrig fick träffa då mamma aldrig; efter sin färd från Stockholm till Småland,ensamkommande liten flicka, som ännu ej börjat skolan, fick veta var hennes mamma fanns, utan placerades i en bondfamilj där hon bodde i sex år innan kommunen efter lärarinnans iakttagelser om hur mamma behandlades  anmälde till kommunen! 
En dag, medan hon var i skolan, hämtades hon av ett par kommunalmän och skjutsades 
  till ett annat hem, en bondgård där de var snälla  mot henne! Där bodde hon  ett par år utan att jämt känna sig rädd och osäker! Men om detta har jag nog berättat i tidigare bloggar!

Nu är det dags att sova! Vilken omväxlande och trevlig dag jag fick! I dag också!
Godnatt och sov gott! 

  
 
  

1 kommentar:

  1. Goddag vänner, mitt namn är Antonio Laura från Israel, jag är en läkare av yrket Kirurg, jag är 45 år, läs noga mitt vittnesbörd om hur jag återställde ex kärlek inom två dagar av kärleksdel ljus stavningsbön, jag har goda avsikter att dela denna goda nyhet här ute, för jag vet att den här informationen kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka brustet hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och några muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inget problem att allt kommer att vara bra innan tre arbetsdagar, jag följde noga all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad för min man har vägrat att ringa mig eller sms till mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt till mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig har han blivit ringd och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och fram till idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)

    SvaraRadera