tisdag 17 december 2019

Några dagar i en fortfarande enormt grå och tråkig novembermånad!

Nej då, jag gillar inte att gnälla! Men sanningen är den att ett tråkigare  novemberväder än det vi har i år har vi vl ej haft på flera år. Jag vet inte säkert för jag skriver inte om vädret  så ofta.

I morse när jag vaknade så tog jag fram vad som behövdes för att kunna baka Finska Pinnar som jag    i ett svagt ögonblick lovat en av döttrarna ! Jag säger annars som vår hulda moder:" Det där med bake, det har gått ifrån mej!"

Först vid 7-tiden i kväll var degen klar och DÅ! Vad ser jag i min gamla receptbok?
Jo! Degen ska vila några timmar ! I samma stund ringde Kerstin . Hon sa:" mamma bry dig inte om att baka i kväll. Låt degen vila till i morgon! Då orkar du mera!"

Underbart! "Så rätt hon har " tänkte jag, fixade ner degen i en plastbunke vilken placerades i en stor plastpåse, täcktes över  och ställdes i rullatorns korg på loftgången utanför min ytterdörr!

  Nu ska jag snart sova men känner på mig att jag borde säga något om dagar som svunnit  sedan jag senast skrev.
Då stod Luciafirandet för dörren !Nästa dag var det Lucia.  Den dagen inleder varje år en känsla av vemod som jag vaknar till flera gånger denna månad.

Så många minnen hinner rulla fram när man sitter här och tänker!
Luciafesterna i Höganäs missionshus. Julfirandet med mor, far och syskon. Alltid var det ju sol och snö vid jul ! I min värld i alla fall! Ska ta en titt i mammas dagböcker, om jag hinner.Och kolla!

Allt julfirande när barnen var små och Georg oftast var tomte. Jodå, visst upptäckte de ganska snart att jag hade ljugit för dem med mina berättelser, som jag hittade på. Hur tomten och hans familj jobbade på för att få alla paket klara. Hur jag fick Sven, som treåring sjunga så fina låtar om ekorrar som satt i granen och om tomten som hade snuva!.

O, vad jag njöt av att lyssna till hans fina sång, som tomten hörde från sitt gömställe, en bit från huset på Sannerudsgatan 45 i Kil. Så frestande det är att fortsätta att minnas och skriva
Jag ska kolla i mina fina inbundna bloggar, som jag överraskades med av mina älskade barn, vad jag tidigare skrivit om alla lyckliga julhögtider tillsammans i familjen och ofta med någon eller några gäster för ett antal dagar!

Livet ändrar sig och vi har bara att acceptera det som sker och som vi ej kan förhindra!

Ja det var inte mycket "att hänga i julgran", detta men nu ska jag lägga mig  Natti, Natti!
Jag har skrivit om andra dagar men det är ej klart så jag skickar det i morgon!Sov Gott!

1 kommentar:

  1. Jag läste liknande artikel på en blogg, jag läste en koment från en dam från Sverige som heter Katie Mburgs, hon gav ett vittnesbörd om hur hennes ex återvänder tillbaka till henne efter två års skilsmässa, hon vittnade om att Dr.Oduduwa hjälpte henne med kärlek delaktivering för att föra tillbaka ex kärlek. hon lämnade efter kontaktadressen för att kommunicera med Dr.Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
    Jag skickar också ett meddelande till e-postmeddelandet för att be Dr.Oduduwa att hjälpa mig att få tillbaka min ex-kärlekspartner, jag förklarar alla mina äktenskapsproblem till honom och Dr.oduduwa lovade mig att återvända min ex make inom 3 dagar och 3 natten efter älskar stavning bön aktivering. Jag försöker, jag tillhandahöll alla kärleksförtryckningsartiklar och material som krävs av mig. Två dagar efter ringde min man Aslund till mig på telefon med okänt nummer, han ber om ursäkt och fixar ett datum för att se mig, verkligen vi ser varandra ofta gånger under samma vecka aktiverades kärleksförtryckningar för min räkning, det fungerar till mitt bästa. Jag är glad idag att vi lever lyckligt tillsammans som en lycklig familj. jag är fantastisk. tack vare den här stora mannen Dr.Oduduwa.
    Jag rekommenderar verkligen dessa tjänster till alla som vill få tillbaka ex kärlekspartner och kärlek stava för att hitta ny sann kärlek inom en vecka. också magiska stava Talisman ring för att återställa tillbaka förlorade kärleksförhållanden, återställa trasiga äktenskap. etc.

    SvaraRadera