tisdag 3 december 2019

Måndag, tisdag, 2 och 3 december 2019. Samma grå väder fortfarande!

Jaa, så är det! Grått och mörkt!. Nu har jag "suttit inne" för fjärde dagen i rad. Gillar't inte!

Men i TV säger optimisterna att denna vecka ska sluta i sol och jag vill, som de flesta andra hellre tro på solprat!

Det som är dumt med så här långa avbrott från kontakt med både väder och vind och med människor är att, åtminstone jag, "tappar fokus", som de unga säger!

Får tänka en bra stund för att komma på vilken veckodag det är. Tänka på vilka jag borde ha kontaktat , men faktum kvarstår. Jag fixar hushållsarbetet här hemma och blir sedan sittande i fåtöljen för att om en, eller ett par, timmar vakna upp och åter börja undra vilken dag det är.

När vädret tillåter så går jag i vanliga fall en sväng till affären, apoteket eller en promenad till Nikolaikyrkan, som alltid  öppen och där man kan sitt en stund i bön och meditation. 

Jag är tacksam för att Gud och jag är vänner och att Han aldrig lämnar mig. Hans ständiga närvaro är det bästa jag har! Hur skulle jag klara mig utan att ha tillgång till Hans hjälp så ofta!

Jaha så tog denna dag också slut utan att något nytt har hänt!

Jo Kerstin har ringt. Tobias också!  Hans tjej, som varit på andra sidan Atlanten och hälsat på en kompis kom hem i dag och sov fortfarande när Tobias ringde för att höra hur jag mår.
Han var mycket glad för att Carro kommit åter,välbehållen!
I morgon ska de vara på sina jobb båda två. För Tobias del ett nytt sådant där han har en krävande uppgift och  jag har i åtanke när jag pratar med Gud. Det är en fördel med att vara pensionär att man när som helst kan prata med Gud "vars ögon överfara hela jorden" vill jag minnas att det står i Bibeln.
I min ungdom sjöng vi i en sång:" Jag slösat bort så många dyra timmar men givit Jesus några få"!
Jag minns ej mera. Det var på 40-50talet vi sjöng den men jag tänker på de ibland och jag älskar att sitta och prata med Jesus om allt möjligt och ibland bara sitter jag tyst för att vi ska vara tillsammans och ibland har Han något att såga till mej.  Detta är en verklighet som är så dyrbar för mig!

Nu ska jag tacka Gud för denna stillsamma dag och somna till en sång inombords och som min väninna Gertrud spelar för mig på låtsas, för min del, men som jag älskar! " Bred dina vida vingar, o Jesus över mig och låt mig stilla vila i ve och väl hos dig!

Natti, Natti alla, alla! Sov Gott och glöm ej att vi är alla älskade av Gud!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar