torsdag 28 november 2019

Torsdag 28 november 20019.Tungt ligger mörkret över Örebro , dag efter dag!

Har hört att det t.o.m. regnat i dag!  Så blev det varken träning eller promenad !

Men värre saker hände. Jag är sedan söndagen ägare till en betydligt större iPhone än den jag tidigare haft.
Jag måste konstatera att jag inte riktigt behärskar den. Hur som helst så fungerar den och ger mig större yta att skriva på.

Jag sitter ofta i fåtöljen i vardagsrummet och lyssnar till och ser TV.
I dag kunde jag inte hitta min telefon och jag visste att min väninna INGA skulle ringa för att sedan på överenskommen tid komma hit och fika med mej.
Tiden gick. Telefon en fortfarande borta.  Vid tvåtiden hör jag bultande på ytterdörren och knackningar på Fönsterrutan.

Jag hade gjort missen att inte använda hörapparaterna och därför inte heller kunde höra det svaga ljudet av telefonsignalen. Nej, telefonen var inte avstängd men nu ska ni få veta!

När jag öppnade dörren stod Inga där. "Men du, vad jag ringt och ringt"  Ja jag hade ju väntat på det. Väl i rummet ringde hon och si, vad hände? En svag telefonsignal hördes  och på golvet under en fåtölj hittar en krypande Inga  min telefon,. "Nu ska du se att du har många samtal", sa Inga!
Det stämde! Fy vad jag skämdes att det gått åt 18 uppringningar och jag ej hört!

Hädanefter ska telefonen vara i min ficka och hörapparaterna där de ska vara. Visst händer det att jag hör telefonsignaler utan hörapparater men då ligger inte telefon gömd på golvet under en fåtölj.
Inga och jag fikade med god nötchokladkaka. Vi har alltid meningsfulla samtal, tycker likadant om livet och litar på att Gud alltid  varit, och är, med oss! I dag nämnde Inga om en känd person som hon börjat be för. Också jag har börjat tänka på samma person så nu förenas vi i bön  för denne.   Någon som Gud älskar och har en plan för!Vi sjunger:" Hans kärlek är gränslös, Hans Nåd är oändlig! Hans makt ingen människa utforskat än ty av sina väldiga, eviga skatter, Han giver och giver och giver igen!"  Inga och jag pratade om hur tacksamma vi är för att vi har Jesus som vår allra bästa vän!

Nu är det dags att sova! Natti, Natti! GUD ÄR GOD! GLÖM inte att Han längtar efter gemenskap med sina barn! Jag tänker ofta på när jag var i trångmål och Han sa:" Mitt ÄLSKADE barn! Jag hjälper dig med ALLT! Hur jag inte bara den gången fick uppleva Hans trofasthet utan gång på gång få se hur Han troget står vid sina löften!

I kväll är det en och annan som äter "julbord" på restaurang har jag fått mig berättat! Om ett par veckor är det min tur. Jag älskar julbordsmat men numera klarar jag ej av att själv ordna med sådana begivenheter! Därför är jag tacksam att få "gå ut" med andra!
Några julsånger kommer jag också att få lyssna till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar