söndag 19 augusti 2018

Söndag 19 augusti 2018. Livet har sina överraskningar.

På 40-talet när jag var ung och boende i Stockholm föddes i min hemort Figeholm en gosse, som jag vid mina besök en eller två gånger pr år hos mina föräldrar, på den tiden några gånger träffade.
Eftersom mina systrar, som fortfarande bodde hemma, ibland var barnvakt åt gossen och han då och då var hos mamma och pappa.Några få gånger i semestertid såg jag honom.
I går fick jag veta att den gossen, som blivit pensionär för länge sedan och bott utomlands hela sitt vuxna liv, vilket han fortsätter med, nu var på besök i Sverige och skulle besöka  vår lillasyster Stina, 11 år äldre, och som har många minnen tillsammans med honom Han hade uttryckt en önskan om att få veta lite mer om sin ursprungliga familj, Pusselbitar som möjligen fanns och som kunde fylla ett och annat hål.
Sådärja! Nu kunde en gammal figeholmare komma väl till pass. Min syster insåg att jag måste vara den som skulle kunna veta  något som kunde bli till hjälp.
Hon kontaktade mig och jag i min tur min dotter Ulla, som lovade följa med till Figeholm på sin lediga dag i morgon, måndag!

Naturligtvis blev vi glada, alla tre!  Ulla hade minnen av killen och hans fina båt från åren hos mormor. Med den stora åldersskillnaden så fanns ej så många fler minnen!
I dag fick jag ett trevligt telefonsamtal från killen som jag bara ett fåtal gånger såg när han var liten.
Det visade sig i dag att han inte ens visste om min existens.  Hade aldrig hört talas om mig.
Kanske inte så konstigt.!  Nja han hade nyligen Googlat på min syster och då hade min blogg kommit upp men det hade ju inte mycket att säga honom just då! Jag hade ju annat efternamn.

Nu blev han mycket glad för att möjligen få veta ett och annat. Hans föräldrar är döda sedan många år. En del
närstående dog innan han föddes. "Så nu MÅSTE du se till att du lever tills i morgon", sa han.
På grund av min höga ålder och att vår familj under alla år hade kontakt med hans "ursprungsfamilj" så finns det en del att minnas långt tillbaka i tiden.
 Jag har minnen både från hans morföräldrar och de i hans familj som dog innan han föddes. 
Intressant också för mig, som är obotligt intresserad av gamla tider.
Nu ser jag fram emot att packa och med Färdtjänst åka till Hjortkvarn där jag övernattar och vi åker i morgon bittida mot Figeholm. Då några mil närmare än om vi skulle åkt från Örebro.

När sådant här roligt och överraskande händer blir jag så tacksam för att huvudet funkar ganska bra. 
Ber ständigt till Gud för min syn och är tacksam så länge jag kan både skriva blogg och läsa!
SÅ roligt det ska bli att ses i morgon, Stina, Ulla ,jag och vår vän som jag inte sett på 70 år!
Visst har livet en del överraskningar i gömmorna!
Ha en skön kväll! Gud med oss alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar