tisdag 26 juni 2018

Tisdag 26 juni 2018. Nej jag ska INTE tala om att jag är orkeslös, ser dåligt. hör dåligt och är fumlig!

Att sova har blivit min melodi! En melodi som jag hoppas förklingar för roligare kan man ha än att när kvällen kommer veta att man sovit bort en del av dagen och ändå vara trött och längta till sängen.
Det MÅSTE vara någon dold förkylning, som snart tar slut tänker jag! I morgon vaknar jag full av arbetslust och d:o glädje!

I morse var jag inställd på att ta en promenad runt kvarteret! Vad blev det av detta?
Ingen promenad i alla fall!!
Trevligt besök av barnbarn Kristin. Vi åt Ris och Kalkongryta till lunch på balkongen. SÅÅÅ skönt.Vi hade ej träffats på ett tag så det var roligt att ses igen.

Att jag inte kunde förmå mig att ge mig ut en sväng grämer mig förstås!
Jag får säga till "på skarpen" för annars grottar jag ner mig och blir insnöad och detta är ej önskvärt.
Om jag delger en och annan i  gruppen SENIOR  om denna tankegång så är svaret givet  därför må jag akta mig att föra detta på tal.

Invändningarna är likalydande och har ej längre någon större inverkan på mej. (" Har du ej jobbat i hela ditt liv? Det är din självklara RÄTT att vila och ta dagen som den kommer. Sov du! Det är väl skönt att få göra det. Jag lägger mej en stund varje dag, jag också! Nej, du MÅSTE inte göra allt du tänkt i dag! Det blir en dag i morgon också!!")
 Tröstefulla ord  att lyssna till, om man vill! Tröstefulla och välmenande. För min del mår jag bättre av att tänka att "bara den här lilla förkylningen går över så blir jag nog piggare"

"HUR kan man tro att man ska bli piggare när man är nästan 80 år?", hörde jag en gång någon yttra om sin mamma. som ville fortsätta att leva det liv hon var van vid.

Men se hur jag drar iväg! Hade tänkt att i dag skulle jag samla mina tankar och små anteckningar och dra tillbaka vår trevliga resa till Wien för en tid sedan. Men "det kommer ju en dag i morgon också", tror vi. I dag har det visst varit fel på telefon eller också så har FotbollsVM i Ryssland gjort att folk blivit sittande framför TV. Tycks vara en riktig folkfest.
I kväll började också säsongen  för "Allsång på Skansen"

Då blir jag nostalgisk. Minns 40-talet. Djurgårdsfärjan .Lördagskvällarnas konsert med Flottans musikkår på Skansen. Dagens populära "Allsång på Skansen" fanns ej då men Skansen var en ofta besökt samlingsplats. Ibland tog vi färjan dit. Ibland spårvagn.

Läste i dag om Guds omsorg om en kvinna, som vid olika tillfällen varit i verklig nöd och hur Gud på ett mirakulöst sätt sänt en människa i hennes väg med ett tröstande ord om att Gud gjorde allting väl' Läste om det i tidningen Dagen. Roligt att se Guds omsorg och om hur han helar också små barn. Gud är så god och bryr sig verkligen om sina barn!  Sov Gott, mina vänner! Tacksam somnar jag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar