fredag 29 juni 2018

Fredag 29 juni 2018. Så jag ställer till det! FÖRLÅT! Också en historia! Slutet gott, allting gott!

Den nyss öppnade iPhone meddelar : "Sven 8 samtal, Kerstin 18, Ulla 5."
Vad hände?  Jo jag ringde till "Salong Monique" på förmiddagen. Jag skulle vara där en timme senare. Jag var iklädd morgonrock, hade ätit frukost  och bedömde att c:a en timme skulle räcka.
Eftersom jag igorerat maningen att gå till träning i veckan så skulle en promenad med rullatorn passa bra. När jag bodde i villan tog det bara fem minuter för att komma dit.

Färdigklädd och med  pengar i väskan skulle jag bara förvissa mig om att min iPhone fanns med för jag kanske behövde ringa efter Färdtjänst för hemresan.

Nu började "cirkusen". Någon iPhone fanns ej att uppbringa. Jag insåg att den tillmätta tiden inte skulle räcka till.  Endast ett fanns att göra i detta läge. ATT LETA!!
Dessa två ord har ända sedan flytten från villan stått med eldskrift över varje ny dag så där hade jag en viss vana!
Jag tar tillfället i akt och berättar  en liten rolig historia (som jag kanske berättat tidigare ).
En dam berättade:" Jag vaknade en natt av att en tjuv fanns i mitt sovrum.Han stod och tittade i en byrålåda. " Vad gör du där", ropade jag  "Jag letar efter pengar.", svarade mannen!
"DÅ gick jag upp ! Och VAD VI LETADE!!"

Tacksam över att jag numera bara har två  rum och kök så skulle det väl inte vålla några större problem.
Jag tänkte noga. Jag var iklädd morgonrock när jag ringde till hårfrisörskan så en snabbtitt i dess fickor gjordes. Stressen låg nu
 på lur och innan den hade slagit sina klor i mig fattade jag ett raskt beslut.
Jag går utan min iPhone. Som ett sista försök skrev jag på paddan till Ulla en uppmaning så lydande:"Ring! NU!" ( Något jag ej borde ha gjort)
 
Jag bad till Gud att någon skulle ringa så jag kunde höra signalen. "Men Gud",sa jag "Du brukar ju ge mig bönesvar. Varför inte nu?"  Kanske han tyckte att jag ju inte skulle ringa Färdtjänst utan ta rullatorn och när jag skulle hem så kunde jag låna telefon. Så gick mina tankar.

Till Beata, min bästa hårfrisörska någonsin, kom jag och fin blev jag! Som alltid!
"Jag kan skjutsa dej hem" sa hon. Jag ska stänga nu och åker vägen förbi där du bor. 
"Hej Gud var det så du tänkte. Jag BEHÖVDE inte ringa Färdtjänst." Han skojar med mig nu och då.

Kom hem och började leta!
Tog en kaffepaus och läste tidningen. Kerstin ringde på min gamla mobil som jag alltid har laddad som en säkerhetsåtgärd, men som jag aldrig använder.
Nu fick jag veta att signaler gått fram och telefonsvararen kopplats in. Det korta meddelandet till Ulla från paddan såg hon som illavarslande och inte fick hon svar när hon ringde.
Kerstin ringde många gånger. Ringde till Sven, som befann sig i Stockholm.
Han ringde utan att få svar. Kerstins man Awad åkte in till stan för att kolla läget. Såg att rullatorn inte stod utanför dörren.

Så kunde mina omtänksamma barn andas ut. Men inte jag, som fortsatte mitt letande."
En trogen bloggläsare och väninna till Ulla skickade hälsning till mej"Säg till din mamma att jag ber för henne" "Bra", svarade jag "Hälsa tillbaka"
I nästa stund gick jag ännu en gång in i sovrummet där jag slängt min stora lite lurviga badkappa på sängen. Skakade den fast jag ju visste att jag letat i . trodde jag, BÅDA fickorna.
En smäll i golvet och där låg den! Hahaha! Så roligt!
Kollade lite. MISSADE TELEFONSAMTAL
Från Sven 8, Kerstin 18, Ulla 5. Detta plus att Kerstin hade skickat Awad in till stan gör att jag skäms stort. Mina fina snälla barn med familjer som jag bara vill väl hade fått så stora bekymmer på grund av min fumlighet. Varmt tack! En sån tabbe gör man förhoppningsvis bara EN gång!

I övrigt har vi haft en underbar dag även i dag. Hörde på TV att det är så torrt så bönderna har inte tillräckligt med föda åt nötkreaturen så en del djur måste slaktas!

Uppvuxen som jag är inom kyrklig miljö läste jag för länge sedan om att det varit torrt länge i landet. Troende människor vände sig till Gud och en söndag samlades (var det i Stadsparken?) många kristna för att gemensamt be Gud om regn, Någon kom med paraply på armen.
Snart föll regnet.

Egentligen hade jag tänkt skriva om vår resa till Wien denna kväll men ännu en gång kom annat emellan.  Sov Gott mina vänner!  I morgon ska vi få ännu en skön sommardag här i Örebro säger TV.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar