söndag 17 juni 2018

Söndag 17 juni 2018. Också en dag med lite överraskningar.

Det är nuförtiden ej så vanligt att barnbarn bor över natt här. Under årens lopp har det varit många sådana tillfällen Alla mina barnbarn har bott här. ensamma eller tillsammans med syskon och kusiner.
Så många glädjefyllda minnen av många slag! Vad jag har njutit  av deras närvaro. Deras sånger, deras frågor. deras glädje, deras bekymmer, deras böner, samtal! Min tacksamhet är stor!

Nu är de stora. Den yngste 19 år. Att då få vara med om att någon kommer för att "bo över" blir till en glad överraskning.

Fick just veta att Tobias och hans kompisar befinner sig på hotellet i Ryssland. Tidigt i morse åkte de bil till Arlanda för att sedan med flyg innehållande två byten komma till målet för resan.
Förmodar att de är ganska trötta i kväll.
Filip, som kom hit i går har i kväll bjudit mig på Sishu, en fiskrätt, som jag för första gången provade på att äta. En maträtt som jag länge önskat att få provsmaka.

Tidigare i dag kom Ulla och Lennart på besök och fick då glädjen att få träffa Filip. Många minnen har de tre tillsammans. Båtutfärder, glassätande, besök på auktioner och marknader under åren vi hade sommarstuga tillsammans i Figeholm. Nu hörde jag i dag hur de bad Filip om råd i vissa, för dem angelägna frågor.. Livet är märkligt och intressant!

Elsemarie och Lasse har varit i Karlstad ett par dagar och skickade nyss meddelande om att de kommit hem. Uttryckte sin stora lycka över sitt boende, konstaterande att de bor så fint och har det så bra så något bättre inom Sveriges gränser finns ej. Det betyder väl då att den kommande semestern kan avnjutas i hemmiljö..Att närheten till havet spelar stor roll räknar jag med. Jag förstår. Det där med saltvatten i sin närhet! Helt underbart. Så växte jag upp och "ränderna går aldrig ur"! BSNV;
Elsemaries vistelse hos sin mormor sommartid har nog satt sina spår hos henne 

Jag vågar ej ta tag i forntid och annat förflutet i kväll heller men om jag får leva och hälsan står mig bi så ska jag reda ut en del de närmasre dagarna. Måste tänka och det går inte fort vill jag säga!!!!
Sov gott mina kära vänner! Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar