måndag 25 juni 2018

Måndag 25 juni 2018. Vilken rolig dag när jag väl kom igång.

Nja jag kände nog för att ta det lugnt på morgonen men döttrarna hade sagt att de skulle hämta mig klockan !0.00 så lika bra att inställa sig därefter.

Iväg i Kerstins bil till Vintrosa och "Tant Grön". Länge sedan jag var där och uppmuntrande att se att det blir bara bättre och bättre  för varje gång. Så vilsamt att gå i de olika växthusen, beskåda alla blommor. Där finns ALLT!  Ogräs? Icke! Torra växter? Icke! Här vattnas allt med vatten från egen brunn.
Jag hade presentkort att handla för och det blev en del som såsmåningom ska pryda min balkong .
 Jag frågade efter frö till luktärter och fick veta att det faktiskt fanns plantor. Liljekonvaljer och luktärter är sedan barndomen mina favoritblommor så jag blev verkligen glad då jag i år inte hade sått i tid.

Härlig bakad potatis med grekisk röra och diverse tillbehör, som vi åt utomhus i värmen var verkligen något jag kan rekommendera, Vi tog god tid på oss och bara njöt av blomsterprakten,

Väl hemma hos mej hände sig att jag blev sittande i en stol på loftgången medan Kerstin och Ulla försvann ut på balkongen där allt planterades med ny jord och nya krukor och löfte om att de ska återkomma och göra balkongen till en miniatyrträdgård. I ärlighetens namn ska sägas att så här första året utan villaträdgård så händer det att saknaden känns.
Fast då jag är så lyckligt lottad så jag fick en underbar balkong och jag ändå inte orkar ha kvar villan så känner jag mig nöjd och glad. Att få hjälp av min fina familj gör att jag kan njuta fullt ut.
Vi avslutade den trevliga dagen med fika på balkongen.

I morse när jag efter några dagars lätt förkylning tänkte att det kommer att bli en jobbig dag så hörde jag flera gånger min osynlige väns röst i mitt inre." Var inte orolig! Jag är med dig varje stund.
Att få ta till sig de milda tröstande orden gjorde mig så glad och jag tackade Gud.

Eftersom jag just nu när jag skriver ordet tack blir påmind om ett tillfälle då Linn var i 3-årsåldern och jag påtalade att hon hade något fint smycke e.d. Hennes svar med allvarlig min var:" Jaa! Den fick jag på min 50-årsdag och då sa jag TACK!" Det dyker upp ett och annat från alla underbara barnbarn jag begåvats med och jag delar gärna med mig.

I övrigt har jag denna dag fått SMS, som gjort mig glad. Jag brukar ofta säga att "Gud sviker aldrig" och i dag fick jag meddelande: "Gud svek inte" och så ett meddelande om hur våra böner vänts till bönesvar. Ibland får jag vara med och lyfta människors bekymmer i bön till Gud, som aldrig sviker. Ibland kommer bönesvar snabbt. ibland får vi vänta men Gud hör varje bön!

Någon ringde i kväll och berättade om både jobb och bostad som ordnats för den personen på ett fantastiskt sätt. "Vad Gud är god", sa vi! Så mycket vi har att tacka för! Vi ska inte glömma det!

Nöjd och glad för en underbar dag ska jag nu sova. Tack till er som bad för mig i går kväll! Jag sov så gott och ser fram emot en ny morgondag. Sov Gott mina vänner!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar