söndag 21 januari 2018

Söndag 21 januari 2018. Tobias råkar ut för en överraskning, som ej var ett skämt som han först trodde!

YLika bra att börja med Tobias bedrifter, som jag lovade i gårdagens blogg!

Tobias ska fylla 19 år i juni. Han har egen lägenhet, bil och ett, för åldern välavlönat jobb, som han tycks sköta med den äran.
Innan mamma och pappa drog mot sin nya bostad i Göteborgs närhet hade de hjälpt sonen med att ordna till ett trivsamt hem.

I förgår kväll, fredag, var tre kompisar hos Tobias och hade mysigt. Vid tvåtiden skulle killarna hem. Inga problem med en bilägande värd som villigt överlät åt en av kompisarna att köra medan han själv satte sig bredvid föraren.

De mötte en polisbil, som gjorde en Usväng, följde efter dem och vinkade in dem på lämpligt ställe.
Bilförarens namn kollades, alkoholtest gjordes och polisen tittade på honom och sa: "Det var ett stort brottsregister du har". Det visade sig vara så att han en gång "åkt fast" för att han inte hade lyse på sin cykel. Alla fyra killarna skrattade tillsammans med polisen, som frågade vem som var ägare till bilen.
"Det är jag," sa Tobias varvid polisen gick över till hans sida bredvid föraren och sa: " Betydligt värre blir det för dej för det är körförbud på bilen." Det kunde ju bara inte vara sant. Han hade ju på hösten köpt bilen.
"Skojar du eller är det allvar", frågade Tobias och fick till sin förvåning veta att det var allvar.
" Men bilen hade ju nyligen kommit i hans ägo och Bilfirman hade sagt att den var besiktigad.
Det var den då den köptes men det gällde bara 2017 och inte för 2018.

Sunda förnuftet fick vara med den här gången. Tobias körde hem,  sedan han lämnat av sina kompisar där de hörde hemma,  beställde tid för besiktning, förde över pengar till Bilprovningen och fick tid redan i morgon. Bra att få veta i tid.hur det låg till. Jag blev också förvånad över förändringen.
I dagens Nerikes Allehanda kunde jag läsa en artikel om att detta beträffande bilbesiktning och vad som gäller nu.
 Då har jag berättat det som jag fick veta i går och jag tänkte att det blir ju något att skriva om i bloggen, dessa så grå och händelsefattiga dagar och nu har jag gjort det.

Nu till dagen då jag vaknade tidigt, fikade, somnade i fåtöljen. Ett mönster möjligen på intågande?
Klockan tre var det sångstund i vår Bostadsrättsförening Gillet dit det bara är för mej att med rullatorn ta mig över gården till samlingssalen, där kaffebordet var dukat och en pastor sjöng och spelade med oss och höll en kort och enkel betraktelse om vikten av att ta emot Jesus nu och inte vänta till i morgon.
Han sjöng flera sånger till eget ackompanjemang och allt kändes gott och bra .

Detta var den första andaktsstunden jag varit med på sedan jag flyttade in på "Gillet".  En mysig stund som avslutades med att vi bjöds på gott kaffe med hembakat.
Efter det gick jag hem och gjorde ingenting. Elsemarie ringde och berättade lite om dagen. Lasse och hon har haft gäster i sitt hus och även hälsat på hos den familj de köpte huset av och som nu bor tillfälligt i närheten. De planerar att bygga nytt på annan plats.

I veckan, som kommer, får jag besök av Kristin, Ulla och Kerstin förutom "Grötgänget",några tjejer lite yngre än jag, som traditionsenligt kommer hem till mig för gröt och skinka varje år, i juletid.
Det ska bli roligt. Tänker också bjuda hit mina forna grannar innan jag flyttat julgranen till förrådet.
Den är så vacker på balkongen.
Nu skriver jag inte mer i kväll utan avslutar med att säga GODNATT till er mina kära vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar