onsdag 10 januari 2018

Lördag 6, söndag 7, måndag 8, tisdag 9 januari 2018.

Säga vad ni vill, men det där med luftombyte och efterföljande sovtimmar (dagar), förnekar sig icke.
I går kväll kom Tobias och jag hem från Onsala och i dag, måndag, har jag sovit bort det mesta av dagen. Tobias bor här ännu någon natt innan han får nyckeln till den andrahandslägenhet som han ska flytta in i.
I lördags fick jag följa med Elsemarie och Linn till Kungsbacka, Jag minns att jag (tror det var 1992) var i den staden och köpte kläder. Elsemarie och Lasse var på Vallersvik, i dess närhet för att tillsammans med ett annat par ha hand om fritidsverksamheten på Baptistmissionens lägergård och jag passade på att åka till den fina sommarstaden och handla  kläder, som jag blev så nöjd med.
Jag hade det lite jobbigt emellanåt den där sommaren. Grät när jag var ensam emellanåt. Det var bara två år efter min Georgs död och jag saknade honom så intensivt.. Så ofta vi tillsammans upplevt tjusningen i samlingar och lägerkvällar, då på Östgötagården i Rimforsa, under de åren han var anställd som provinssekreterare i Östgötamissionen  och hade ansvar för så många barn och ungdomsläger. Seniorläger också för den delen.
Den där sommaren var jag med i Vallersvik för att hjälpa till som barnvakt åt lilla Linn, som låg i barnvagnen. Sov inte mycket men intresserad av livet iakttog allt som inte undgick hennes ögon. Tid hade jag och vi tog långa, sköna promenader. Vår nära vänskap grundlades i dessa hennes tidiga år och består alltfort.

Nu, 25 år senare var jag alltså åter i denna västkuststad. Den kommun som Onsala tillhör och närmsta stad. Där fanns den största ICA Maxi, jag nånsin skådat.
Tobias åkte in till Göteborg och hämtade Filip och Thea som sedan fortsatte till Onsala från Kungsbacka och Tobias åkte med oss hem.
Goda semlor och kaffe vid hemkomst.  God mat och myskväll avslutade dagen.

Söndagen kom. Soluppgången var magisk. Vi satt och såg solen gå upp över trädtopparna.
Linn hämtade vid tåget sin kompis Evelina, som skulle med till Växjö.
Tobias och jag åkte till Örebro. Filip och Thea till Göteborg.

Måndagens morgon åkte Elsemarie tidigt tåg från Göteborg till Katrineholm för sitt jobb.
Tobias till sitt och jag sov bort större delen av dagen, beroende på luftombytet, som ni tidigare hört talas om!
Elsemarie åkte till Onsala för att nästa dag ta tåget till Katrineholm igen.
På tisdagen, 9 januari kom Lasse från Onsala, Elsemarie med tåg från Katrineholm.
Tobias hade fått nyckeln till sin lägenhet och fick hjälp med att få in sina möbler.

I Bostadsrättsföreningen där jag bor finns en uthyrningslägenhet där Elsemarie och Lasse bodde.
Tidigt i morse åkte Elsemarie med bil till Loka där hon, med jobbet  befinner sig till fredag då hon, på sin födelsedag, kommer till Örebro för att, enligt egen  önskan, äta en semla till födelsedagsfikat innan Lasse och hon vänder mot Onsala! Godnatt mina vänner!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar