tisdag 24 juli 2018

Tisdag 24 juli 2018,Värmevågen och skogsbränderna håller sig kvar.

Minnena från barndomens somrar, där jag numera ofta rör mig, var precis som denna sommar. Sol varenda dag. Kom att tänka på att jag under årens lopp åtskilliga gånger sa till Georg att jag bara längtade efter en sommar då man visste på kvällen då man gick till sängs att nästa morgon skiner solen och ännu en fin dag låg framför, I år har vi en sådan sommar.
Nu har det gått lite väl långt åt det hållet så nu bara längtar vi efter regn. Fast bara på nätterna förstås!

Djupt medveten om de "förlorade bloggdagarna" för ett tag sedan  och om att jag faktiskt borde ta tag i dem så dristar jag mig ändå att skriva om just dag som inne är. Varför? Jo, se, det har att göra med minnet.!!!
 Ulla hade sagt att hon skulle komma till stan och till mej i dag. Det gjorde hon.Samtidigt uträttade hon  en del ärenden åt Boo Hembygdsförening där hon är en av eldsjälarna.
 
Tänk dessa "Eldsjälar", som är så betydelsefulla inom både föreningsliv, välgörenhet. sport, mission och mycket mer. Ett fint namn på dessa är "volontärer". Vad vore väl livet utan volontärer? Jo mycket fattigare och tråkigare för ett stort antal människor.
Ulla hade lunch och en påse hembakta bullar med sig. Enkelt och trivsamt!. Tänk så det blir! Inte så många år sedan jag hade ork nog att räcka en hjälpande hand åt mina barn och deras familjer.

Ulla och jag kom i dag att samtala om huruvida hon och hennes syskon  tagit skada av att vi öppnade vårt hem för många människor, unga och äldre som var ensamma, förädralösa, alkoholberoende, sorgsna och nedgångna, under våra barns uppväxt.
 "Kanske var det inte alltid, på den tiden,  så roligt med  nya människor i hemmet, med  behov av hjälp av olika slag men jag vill tro att de lärde sig mycket om människor och även om hur vi kan påverka våra medmänniskors livssituation till det bättre.

För egen del tänker jag mest på gåvan att jag  var frisk och full av kraft och energi,
Georg reste mycket på den tiden och alla, som ibland bodde i vårt hem, kom ju ej  samtidigt.
Det var ju också så att våra tre äldsta barn  under åren hann   flytta till egna boenden.   Två av dem utomlands för några månader.Jag pusslade så gott jag kunde med att vara jasägare när Socialen ringde. Att ta emot en ungdom utan att veta mer om den människan än det man fick veta av Socialen i samband med mottagandet kan vara svårt men också spännande.

Det är ju så att "varje själ har SIN väg att gå" och måste mötas från den punkt där de befinner sig om det ska bli något bra av ansträngningarna. I stort tror jag att vi alla lärde något  för livet genom att möta människors olika livssituationer. Fick dela med oss av trygghet och annat som ej varit vanligt för våra nya vänner. Göra det bästa av det som stod till buds.
 Naturligtvis var Gud med i det hela. Att jag var kristen visste Socialen och det var deras val om de skulle lämna barnet eller inte. Aldrig hände det att de "backade" för att jag var kristen. Varför de nu skulle göra det?
Det de här, ofta "trasiga," små människorna behövde var KÄRLEK. Och Gud är kärleken, så det är liksom involverat , som man säger. Att få veta att man  har en viktig plats i tillvaron, att man är värdefull. I kyrkan sjunger vi;" Du vet väl om att du är värdefull. att du är viktig, här och nu. Att du är älskad för din egen skull, för ingen annan är som du!!"

Gud har varit så god och jag bara fylls av tacksamhet för mina barn, som. med sina familjer  alla har det bra och alltid ställer upp för sin gamla mamma, omtänksamma och generösa.
Ulla hjälpte mig med en del sysslor innan hon åkte hem. Det är alltid något som jag behöver hjälp med när barn och barnbarn kommer. Inte att undra på att jag är tacksam och glad för allt! 

Ja så blev det som så ofta en del "utsvävningar", men som jag brukar säga så väljer man själv om man vill läsa.
Nu ska jag berätta att vi fortfarande har ovanligt varmt. Omkring 30 grader varenda dag.
Jag tackar Gud för att jag klarade att promenera hem från hårfrisörskan i dag. Tog en paus på vägen och gick in i en affär och dess mejeriavdelning för att få lite svalka.

Ja så blev det som det blev även denna bloggkväll Blott en dag ett ögonblick i sänder återigen! Vi ser alltid framåt ! Och uppåt! Sov Gott mina vänner! " Det går en ängel kring vårt hus" Amen!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar