fredag 27 juli 2018

Fredag 27 juli 2018.Vilken värme!

Fram på dagen kom jag på att jag faktiskt måste ta mig själv i kragen och med rullatorns hjälp ge mig iväg ut.  Det blev Närbutiken som fick besök och så en liten promenad i samband därmed.

Kristin var på stan och ringde.  Så roligt att vi två fick en lång stund tillsammans. vi fikade med jordgubbssaft  som jag fick av Ulla häromdagen.

Kristin och jag pratade om första och andra världskriget. Hur allt plötsligt förändrades.
Vi talade om hur det började genom att hatet fick fritt spelrum. konsekvenserna av krigen  och hur det påverkade människors vardag.

Jag plockade fram gamla ransoneringskort och vi kollade årtal . Mina egna kort fanns ej men vår ordentlige vän Dagny hade kort från både första och andra världskriget sparade och dessa hade vi  nu i vår ägo. Kristin och jag använde en god stund åt dessa. Kort på textilier, skor, tvättmedel och mycket mer. Jag hade ju en hel del att berätta om den tiden och Kristin lyssnade intresserad. En annan dag ska vi sortera dem och även se vad som tex. redan 1940 började ransoneras. 
Kristin har semester så vi hade gott om tid. Det är så mysigt att sitta och prata med barnbarn.
Innan hon gick hem så dammsög hon hallmattan och lite till. SÅ bra!

Jag fortsatte att lata mig för i denna värme blir jag handlingsförlamad.
Trettiofyra grader ute och tjuguåtta inomhus mitt på dagen. I kvällens TV hörde jag att morgondagen blir en "ÖDESDAG" då mycket kan hända. Skogsbränderna är förödande. Hitintills har det mest varit norrut men nu är det risk för bränder också i söder. Det brann i dag på 43 olika ställen. Vi har fått hjälp från flera länder för att få bukt med elden men på grund av den svåra torkan så blir det nya brandhärdar. Nu väntas åska dessutom, vilket gr att risken för fler bränder ökar.

Vi ber till Gud om regn. Inte många gånger förut som jag gjort det!
Nu är det dags att sova och vi får anbefalla vårt land och oss själva i Herrens händer. Han har inte tappat kontrollen även om otrevliga saker händer på vår jord. 

Sov Gott mina vänner! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar