onsdag 18 juli 2018

!8 juli 2018..Ska försöka att ta mig ut ur denna djungel i vilken jag hamnat.

Jag gråter ibland. I dag för att Gud är så god. Hur jag får erfara hans hjälp i stort och smått. Då kommer några glädjetårar och jag säger: "Men Gud. så god du är!"

Jag gråter 0ckså  för min försämrade syn.  Jag fick vid senaste läkarbesöket ännu ett recept på droppar jag använt i flera år. Märkligt nog så harsynen försämrats märkbart och det är därför jag gråter emellanåt.  Så länge jag kan se att läsa och skriva (om än med möda emellanåt) så känner jag det som att jag ej borde gråta men jag kan ju ej undgå att se skillnaden och det gör mig ledsen.

Jag ska inte ägna tid och plats för detta just nu utan  vara tacksam för att jag ännu en gång kan försöka skriva ner lite glimtar ur mitt liv.

Som ni som läser regelbundet har märkt så har jag rört till det åtskilligt men tack och lov att huvudet funkar bättre än ögonen så därför finns det hopp om att jag ska ta mig ur denna djungel i vilken jag försatt mig.

Att jag har god hjälp av mina barn och deras familjer i det ena och det andra har ni nog märkt.
De har tålamod och är villiga att hjälpa mig med det tekniska, som alltid varit ett problem för mig.  Dock är det till föga nytta om jag ej drar mig till minnes upplevelser som jag varit med om och som ger dem anledning att ta hand om sådant jag ej klarar själv. Jag kallar det SAMARBETE, ett vackert och användbart ord.

Jag har flera intressanta dagar att se tillbaka på, men just nu tar jag bara dag som inne är.
Trots värmen också i dag 32 grader så kom Sven och Kristin och nu fick jag hjälp att få ordning på datorn igen.
Sven hittade en blogg skriven den 7 juli och som ej blivit publicerad så nu är det OK med den detaljen..
Utöver besök av de redan nämnda så kom, som utlovat, Tobias. Han ställde på bordet en stor flaska Lokavatten och en burk med stora, salta chips för "Det är viktigt att få i sig salt och mycket vätska" i den pågående värmeböljan var informationen till mormor, som tacksam tog emot gåvorna. Sven hade med sig frukt, mjölk och en stor burk underbar klarbärssylt som han kokat av bär plockade i min tidigare trädgård, där son med familj nu bor.

 Innan Tobias kom hade jag ett intressant telefonsamtal om bibelläsning med en person som gav mig så mycket att tänka på. . Det började med att vi  tillsammans fick ett snabbt bönesvar och fortsatte med intressant prat om bibelläsning.  Att läsa igenom hela bibeln från första till sista sidan!
Traggla sig igenom alla släktregister i  Gamla Testamentet . Inte att undra på om man drar sina slutsatser och missar själva budskapet.
 Det här hände för flera år sedan och mina tankar gick till det som i dag finns och som heter  Alphakurser och som numera kyrkorna i staden erbjuder de som är intresserade av att få veta om Kristen tro. och Bibeln. Själv började jag i unga år att läsa Bibeln men  började i Nya Testamentet.. Gamla Testamentet läste jag långt senare.

Jag älskar Bibeln och läser så gott som dagligen. Jag går gärna på Alphakurser. Ska börja ny i höst när allt i kursväg kommer igång. Det finns också Bibelskolor och det ät så bra att få sitta tillsammans och prata om det man läser.

Sådärja! Nu fick jag det sagt också. Ibland har jag haft små samtalsgrupper här i mitt hem. Också intressant. Vi fikar och samtalar.

Nu skickar jag iväg det skrivna ut på nätet i befintligt skick, som det heter.. Jo jag vet att jag har en del ytterligare att berätta men det får en egen sida.
Nu önskar jag er alla en GOD NATT  SOV GOTT! Sommarkvällen är ljum och skön och jag hör folk gå förbi på gatan här nedanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar