torsdag 30 november 2017

Torsdag 30 november 2017. " Var dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet".

Javisst är det så! Dagen har varit grå och mörk, som så ofta den här årstiden. Fördenskull behöver det inte betyda att allting blir dystert. En del beror på hur man möter dagen och de människor som kommer i ens väg. Ingen dag är den andra lik!

För min del fick jag besök av en god vän som tog fram dammsugaren och gick en runda i min lilla lägenhet. Som jag tidigare berättat så har min syn försämrats lite sakta och det har sina sidor kan jag tala om.

Mina syskon och jag har huvuden som funkar men när det gäller synen så är det numera bara lillasyster Stina som ännu verkar ha full syn. Kanske en liten överdrift men bara liten!!

Naturligtvis är vi alla fyra tacksamma för att vi kan tänka ganska klart i de flesta fall och det är nog det viktigaste tycker vi.
Tänker ibland på vår mormor, som mamma, redan som 6-åring förlorade kontakten med i.o.m. att hon  hamnade i fängelse. Genom brev till Tingsrätten, vilka jag har kopior av, kan vi se hur hon resonerade och hade klara besked att avge. Ibland läser jag och förundras över hur hon tydligen var sin egen försvarsadvokat. Att hennes dåvarande man "var begiven på starka drycker" läste jag i en stor bok på Stadsarkiv i Stockholm. Något som aldrig omnämndes i Tingsrättsprotokollen.

Jo jag vet att jag på ett tidigt stadium i mitt bloggande skrev om det nu sagda. 
Hur blev den här dagen då? Jo jag fick besök till eftermiddagsfikat med Svens goda bullar idag. Känns så lyxigt att ha bullar, som ens barn har bakat, att bjuda på vid besök.

Telefonsamtal från barnbarn gjorde mig också glad.
Vad gör du frågade barnbarnet. Jag svarade, som så ofta att jag sorterar och sätter in i pärmar. Jag kan höra ett undertryckt leende!!! Det är nämligen så att när jag väl har sorterat lägger jag det i olika högar med avsikt att genast fullfölja det påbörjade. Blir avbruten av något jag råkar få ögonen på och strax är jag inne på ett annat spår, som absolut måste fixas just då . Efter det är jag trött och pärmarna står kvar i hyllan till nästa dag! Men beslutet står fast, som det heter!!!

Jag har också gjort en medmänniska glad i dag i anslutning till mitt eget påhittade ordspråk. "Ge hjälpen NÄR den behövs, DÄR den behövs!

Jag ska bli bjuden på fika hos den medmänniskan för att jag använde mig av mitt egentillverkade lilla ordstäv. Jag är glad! Mycket glad för att denna dag blev "en skimrande möjlighet " och att Gud sände just mej!! Gud är god. "Han giver och giver och giver igen" och av allt han giver får vi ibland vara med och ge vidare. 

Nu  blir det lagom att gå till vila, i förtid tror jag. I morgon ska jag baka några lussekatter eller saffranskrans och hoppas att jag kommer igång långt före "halvgångs medda", som hon sa vår arbetsamma, duktiga lilla mamma!

Jo jag vet att någon väntar på att jag ska återgå till "forntiden" i mina inlägg. Jag kanske skulle börja skriva lite tidigare på dagen. Ska tänka på det!

Sov Gott mina vänner! Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar