fredag 1 december 2017

Fredag 1 december 2017. Lussekatter.

Hej kära bloggläsare! Vill bara tala o m att det blir ingen riktig blogg  (tror jag) i kväll för jag glömde min ålder och började baka först framåt kvällen. Som jag gjorde förr i världen. Att jag aldrig lär mig att jag inte är 60 år längre!

Att jag flyttat och fått en annan ugn gjorde inte kvällen roligare.
Ugnen jag hade i villan var mycket gammal. Minst 28 år, men kanske mer.
Jag bakar ganska ofta och ärligt talat så hade jag en aning oroat mig för hur ugnen skulle vara.
Jag har bakat hos mina barn med nya spisar och har inte varit nöjd. Så också nu!
Allt är så nytt och fint här men det där med elektriska grejer är oftast en besvikelse jämfört med gamla apparater. Jo jag tycker mig höra protester men jag har flyttat flera gånger.

Än en gång citerar jag min vän, kyrkoherden; "Så här tycker jag. Sedan får NI tycka  vad NI vill!"
Så var det med det. Lussekatterna blev inte brända för jag vände på plåten. Lika goda som de jag fick av Ulla häromdagen var de inte . Kan det bero på att hon har smör i degen?

Sorry, men nu är det slut med bloggandet för i kväll och strax slut på min ork så nu säger jag GodNatt till er alla mina kära vänner. Det där med Advent ger mig ännu ,efter alla år sedan Georg dog,en tår i ögat. Det var så mysigt när han kom hem på fredagen och jag hade bakat saffranskrans och fruktkaka och på lördagen satte vi upp adventsstjärnor och  ljusstakar för att på söndagen gå till kyrkan  och sjunga "Bereden väg" med alla vänner och dricka kyrkkaffe med saffransbröd.

Nu är jag tacksam för min härliga familj, som är så snälla och omtänksamma och för att Gud är med i stort och smått varenda dag.  Han är trofast och kärleksfull!!! Sviker aldrig!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar