söndag 24 december 2017

Julafton, Söndag 24 och lite lördag 23 december.

Jo till slut låste jag dörren och hämtades av Färdtjänst och kom till Hjortkvarn lagom till eftermiddagskaffet kl. fyra. Av de fyra sönerna var Emil med fru Emma, Mary och Lilly, där samt Petter med fru Jenny och deras tre barn, Alva, Viggo  och Hanna. Morgondagens mat förbereddes.  Efter en natts god sömn vaknade jag av ett milt" God Jul, mamma." En vit frottekappa erbjöds mig och en stund senare satt vi vid kaffebordet där det inte fattades av Ullas julkakor. 
De fina vännerna Roland och Annelie  kom traditionsenligt för att dricka julaftonsmorgonkaffe tillsammans med övriga i huset. Jag hade i förväg hoppats på att det så skulle vara. Det är så härligt med sådana fina vänner som man bara älskar för att de är som de är. De hade förutom god tårta med sig en fin hemmagjord träbänk som Lennart fick i present. Kan försäkra att den var välgjord!  Till mig hade de en vacker julblomma som tack för att de läser min blogg varje dag. 😀👍 Minsann det behövs inte mycket för att detta fina par ska uppmuntra en gamling! Så glad jag.  blev för denna blomma!  Jag har nu uppnått en ålder som gör att ingenting vad gäller köket förväntas av mig, vilket gör att jag kan hålla samma långsamma takt som hemma i stan. Får gå till dukat bord och uppleva hur stort tålamod de har med mig. Att fira jul tillsammans med barn är bland det roligaste jag vet så jag bara njuter av deras närvaro.
Så klart kom tomten med julklappar Innan julgröten serverades. 
Många kontakter med övriga familjen via FB så familjemedlemmar vet om varandras julfirande.                                 Kvällen avslutades med att vi på TV fyra såg 'O Helga Natt" där 25000 personer stod på Stortorget och lyssnade. Tror att det spelades in en söndag för ett par veckor sedan. I dag
 fick vi stor anledning att tacka Gud för bönesvar då vi fått veta att Gud vänt ont till gott hos människor som bedit Gud om hjälp i svårigheter. Jag blir så glad när människor ber och Gud visar vem han är.    Paddan gick ej att använda i kväll så jag skriver på iPhone. Natti. Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar