tisdag 12 december 2017

Måndag och tisdag 11 och 12 december 2017.

Aldrig upphör jag att förvånas över mig själv. Jag skulle skriva så tidigt i dag men så hittar jag på allt möjligt  annat och så är det likadant igen, fast jag inte vill.
I dag är det tisdag. Annelie kom hit med handväskan som jag glömde där i söndags. Hon kom på eftermiddagen så utan nycklar och plånbok kunde jag inte gå till Banken eller förrådet.

När Annelie ringde på dörren sa hon först av allt:" Gud är god, ja han är verkligen god" hon såg, som alltid, glad ut och jag blev också väldigt glad över hennes utrop.
Hon ser hur Gud leder henne steg för steg och ger Gud äran för allt.  Vi fikade och pratade en stund tills hennes " tid var ute". I sådana stunder längtar jag lite efter friheten i villaområdet varifrån jag flyttade.

Förra gången hon var här kostade det henne 400 kronor i böter för att bilen ej var borta i tid. Det fick jag veta i dag.
Det första hon gör när hon kommer hit är att dra en sväng över golvet med dammsugaren medan jag fixar kaffe.

För Elsemarie har det blivit besvärligare att ta sig till Katrineholm sedan SJ ändrat sina tidtabeller.  Hon måste ta ett mycket tidigt tåg  från Örebro och sedan vänta 45 minuter i Hallsberg på nästa tåg.
Jag förstår att det blir skönt att slippa tågbyten framöver när hon börjar sitt nya jobb i Göteborg.
Hur det nu blir med transporter mellan Onsala och Göteborg återstår att se.
I dag fortsatte jag med att baka ytterligare EN sort julkakor. Så'nt är livet nu för tiden!
" Tack gode Gud att jag orkade detta ", säger jag och ler. Finns all anledning att säga så!

I morgon blir det ytterligare en sort. Framåt kvällen blir det gemensam julfest  tillsammans med andra i Bostadsrättsföreningen. Här ordnas så mycket trevligt och jag har redan varit med både på resa med buss en dag, Grillfest en sommarkväll, Surströmmingsskiva och så det som väntar i morgon.

I kväll är Elsemarie och Lasse i färd med att hjälpa en god vän som flyttar. De är alltid redo att rycka in näår hjälp behövs. I morgon blir det åter tidigt tåg för resa till jobbet. Blir nog skönt när julen kommer och de får ta det lugnt några dagar innan de själva drar iväg till nya trakter och upplevelser.
De är fortfarande relativt unga och modiga.

Nu är det dags för mej att sova. Jag hade lite annat från gårdagen att berätta men jag tar det nästa inlägg.  Nu säger jag GODNATT till er kära vänner! Gud är god och vill oss väl!! 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar