tisdag 28 november 2017

Tisdag 28 november 2017 Lite politik i dag.

Gårdagens blogginlägg lovade inledningsvis lite för mycket men jag insåg överdriften och lovade att "dra ihop" de utelämnade dagarna i denna dags inlägg.
 Söndagen utan kyrkobesök men både TV och Närradiogudstjänst. På eftermiddagen besök av de tre av familjen Hallqvist som fortfarande befinner sig i Örebro.

Jag bjöd på god söndagslunch och det skrevs en "att göra"lista, något jag har lite svårt  med. Listan skulle dock ej gälla mig. Jag fick hjälp med att återställa dator och iPhone från det "virus" som det digitala drabbats av. Jag säger som Alfons Åberg: "Jag är så liten och förstår inte."

Alltid finns det NÅGON till hands som kan bistå.

På måndagen kom Lasse, Ulla och Lennart. Då hände det grejer ska jag säga.  Medan jag fixade lunch så fick jag taklampa nr två uppsatt i vardagsrummet, Adventsljusstakar mm  upp från förrådet, Fönstren "rutade" enligt gammal god tradition och en del annat.
SÅ skönt att få hjälp!

I dag lördag kom Sven med två stora påsar djupfrysta bullar. Så bra jag har det. Jag minns att mamma som bakade så mycket bullar och gav bort till behövande, mot slutet av sin levnad sa om både matlagning och bakning att "det hade gått ifrån" henne.
Minsann är det inte sådana känningar som stundom gör sig påminta i min egen levnads höst.
Dock sneglar jag fram emot julbaket. Särskilt som jag fått löfte av mina iranska vänner att av dem få  ÄKTA iransk saffran. Klart jag ska baka   lussekatter! Och Saffranskrans med mandelmassa och russin.
Så glad över bullarna i frysen som en säkerhet.
Sven hann med att fixa en del med hyllor i klädkammaren innan han tog mig med till Kristdemokraternas Seniorträff där Maria fanns på plats och vi bjöds på eftermiddagsfika.
Där fanns också  min goda vän, den kloka sjuksköterskan GunBritt Parsmo. Bredvid henne fanns en plats vikt för mej. Intressant att lyssna till en blivande Riksdagsledamot (?) och även höra gamla välkända Kristdemokratsnamn nämnas. Jag minns partiets begynnelse då jag inte ville riskera min röst och fortsatte att, för säkerhets skull, rösta  med folkpartiet, som på den tiden var vanligt bland frikyrkofolket. Kristdemoraterna kom in i Riksdagen utan min röst och, fega jag, har sedan dess varit partiet trogen. Ibland roar jag mig med att dra mig till minnes en del partiledares namn och så klart så finns i första hand Alf Svensson med bland dessa.

Nu ska jag sova. I morgon fortsätta med att betala räkningar och annat jag ej hann med i dag.
Jag är så glad för att jag har det så bra med snälla barn och vänner runt omkring mig.
T. ex. i går när Andre, min fina granne ringde på dörren och erbjöd sig att ta med mina tidningar till återvinningen. Visst blir man glad.
Både Filip och Tobias har ringt bara för att säga hej! Så glad jag blev! Igår bjöd mig Annelie ut på promenad så jag är ej ensam. Fast då hade jag ju "arbetare" här och kunde inte följa med!

Sov Gott mina vännner! Kom ihåg! Gud är god!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar