söndag 12 november 2017

Lördag 11, söndag 12 november 2017. Rubrik saknas!

Ja vad ska man säg om en dag som denna. Lördagen ägnades åt lite ytterligare julinköp!
Nej, inte bli förskräckt! Bara ett par julklappar och en liten, liten gran att ha på bordet på Loftgången. Kulor, glitter, små, små ljus redan på plats. Markus säger att den ska BORRAS fast i bordet så den inte blåser omkull, så liten och lätt som den är! Vi får se!

I dag blev det premiärtur med yngsta barnbarnet i hans  bil, med pappa Lars hjälp inköpt i Nora i veckan. Tänk när morfar Georg som liten skolgrabb sprang omkring på gatorna i den staden! 

Vilken bra liten bil för Tobias! Snart kommer han att flytta in i lägenhet och har då lättare att hälsa på hos sin snart kringspridda familj.
Jag fick alltså skjuts till förmiddagsfika och hem också. Natten var ytterst orolig då jag sov så MÅNGA gånger.  Sov någon timme och var vaken dubbelt så lång tid. Så någon timmes sömn igen. Natten tog slut och Jon Blund hade nog för mycket att göra så han var okoncentrerad tror jag!

Efter förmiddagsfikat intog jag min plats i den gröna snurrfåtöljen och sov igen alla förlorade timmar. Vaknade till framåt kvällen. Började längta efter mannen  jag levde tillsammans med i så många år.
Tänkte på vad vi skulle ha gjort om han levt nu. I mina bästa stunder tänker jag dock på att vi har det bäst som vi har det. Som Gud sa till mej när sorgen var som värst i början av min tid som ensam.
" Jag har INTE tagit hem Georg för att göra det svårt för dig utan för att göra det LÄTT för honom.  Tackar ännu Gud för de orden som så många gånger dykt upp när jag bäst behövt dem. 

Kom på att jag nog borde äta lite. I kylskåpet fanns den portion fläskkarre' jag köpte på SCBs restaurang i fredags. Så bekvämt och så gott!
Kanske, kanske jag bjuder in en matgäst till i morgon. Beror på hur morgonens uppvaknande blir.
Det vet man inte i förväg.
 När jag blivit lite äldre ska jag nog skriva något om ålderdomen och dess olika yttringar.
Tänker att jag behöver samla på mig lite mer erfarenheter först.
Bl a. med tanke på  hur en äldre människa påverkas av att flytta från en bostad till en annan.
Viken inverkan den fysiska hälsan kan ha för att den psykiska ska klara fungera normalt.
Mötet med nya människor, samtidigt som man tappar kontakten med grannar, som man såg dagligen. 

Så där tänker jag ibland. När jag fått skjuts hem i dag så tog jag först hissen ner till Träningslokalen.
Cyklade 10 minuter och använde "roddapparaten" lika länge innan jag intog fåtöljen och somnade.
I fredags fick jag en burk Dvitaminer att inta två stycken varje dag. I morgon ska jag köpa Bluthsaft, något jag behövt i många år för att öka blodvärdet.

Så gick det en dag igen. Jag är lite ledsen för synen, som kunde vara bättre. Hjärtklaffarna är ännu mina egna och det verkar ju som om de ej ännu ska bytas ut mot svinklaffar. "Man ska ej börja röra i GAMLA hus". Enligt experterna. Själv förstår jag inte mycket av läkarkonstens snåriga värld men är tacksam för att jag INTE har ont någonstans. Tänker på och ber för dem som lider och måste äta smärtstillande medicin.

I dag har jag i fåtöljen läst en tidning, som heter "Hopp". Jag tog den med mig från Lundhagskyrkan i fredags. Det är en, ännu i dag, levande Jesus, som bryr sig om oss människor och i denna tidning berättas så intressanta saker om detta. Där berättar bl.a. Sebastian Stakset om sitt Jesus-möte

Jag ska beställa ett antal exemplar att ge till människor som längtar efter Gudsgemenskap. Finns många tillfällen då jag kan använda den. tidningen.

Hörde förresten i dag Elsemarie berätta hur hon på tåget kom att sitta i en  kupe' där en man och en kvinna var i samtal om sin Gudstro. Efter en stund sa Elsemarie att hon lyssnat till samtalet och
att hon delade samma tro. " Men hej är det du, Elsemarie!" Det visade sig att de för flera år sedan ofta träffades i Filadelfia, där de båda var engagerade på den tiden.
Killen, som jag förresten blev FBvän med i dag, har sin egen spännande historia och om honom ska jag berätta när jag tagit reda på lite mera.  Nu sover Elsemarie, som ska upp tidigt i morgon för att hinna i tid till Katrineholm.
Det där, att vandra med Gud, det har verkligen sina poäng. SÅ spännande att se hur han "länkar våra
öden" och kommer med sina överraskningar. Humor har han ju också, som vi vet!

Nu har dagen tagit slut och jag säger GODNATT mina vänner! Sov Gott! Själv hoppas jag på att få sova för i morgon är det måndag och jag har annat att göra än att sova igen förlorad nattsömn!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar