måndag 27 november 2017

Lördag 25, söndag 26, måndag 27 november 2017.

Så har det blivit måndag kväll. Igen!
Lördagen var vikt för avlyssning av en  en musical klockan fyra i Betelkyrkan. Jag ska skicka det foto jag lyckades inhämta.
Jag ska berätta om "resan" dit. Sven och Maria hade köpt biljetter och vi hade bestämt att vi skulle träffas i kyrkan en kvart före fyra. Joodå jag satte på mig fina kläder och skulle ta en promenad dit.
Då började "cirkusen" här hemma.
Var hade jag käppen, som numera är ett viktigt stöd för mej. LETA är jag van vid men det är inte så kul att göra när man står startklar och tiden är knapp.

Var hade jag lagt telefonen? Var fanns min handväska?  Nycklarna? Var spisen, kaffeautomaten OK?
Till slut vandrade jag iväg ut till hissen. Bestämde mig för att ta vägen över gården och genom järngrinden. Jag förstod att nu var det kort om tid. Det var första gången sedan jag flyttade hit som jag besökte Betel så jag hade ingen vetskap om hur lång tid en promenix dit skulle ta.

Jag sa till Gud att jag borde haft längre startsträcka men "du har sagt att du hjälper mig med ALLT så nu ber jag bara att du på något sätt ska lösa det här problemet.
Naturligtvis var det omöjligt, sett med mina mänskliga ögon. Men jag vet vad Gud KAN. Pappas sång, som han ofta sjöng "Mästaren från Nasaret, alltid, alltid NÅGON utväg vet finns på något vis alltid i bakhuvudet. 

Jag gick mot porten för att trycka på knappen då jag såg bilen som väntade på att grindarna bredvid porten skulle öppnas. Den kvinnlige föraren hade tryckt på "sin" knapp för grinden. Hon skulle gå in i bilen då jag frågade om hon var på väg till stan. "Ja, vill du åka med?" svarade hon.
OM jag ville!!!
Nu var det rullatorn som måste fällas ihop för att komma in i bilen över den packning som redan fanns där. Jag försökte  men förklarade att jag är "Teknisk idiot". Svaret blev inte vad jag önskade få höra. "Det är jag också."  Det gjorde ju att vi fick en lättsam kontakt från början!!
Ganska snart kom vi på hur vi skulle göra och det bar iväg upp mot Våghustorget.
Glad steg jag ur bilen, gav min granne ( fick i bilen veta att vi bor i samma hus i Bostadsrättsföreningen.) en Bamsekram, önskade henne Guds välsignelse och möttes av Sven i porten till Kyrkan där Maria väntade in oss.

Vilken kväll det blev! Där borde Media ha varit !
Julens evangelium med hela berättelsen och den stora änglaskaran. Så mäktigt!
Kristin spelade med i orkestern, duktig som hon är; Svens och Marias dotter.
Vi fick byta några ord med henne innan vi lämnade kyrkan, den kyrka där hon en gång började "knäppa" på sin lilla fiol och varje vecka fick lektioner. Jag var ibland med henne dit. Lyssnade när de små eleverna knäppte på fiolerna. "Köttbullar med lingon, köttbullar med lingon". Det glömmer jag aldrig. Folk log mot oss på gatan när  Kristin bar sin lilla fiol, lycklig över att få ta sina lektioner.         
Ytterligare en föreställning klockan 19.00 väntade. Fullsatt kyrka vid båda dessa tillfällen.
Nu ska jag se om mitt foto går att skicka och om Datorn fortsätter att gå "min väg", vilket jag hoppas!
Säger GodNatt och "drar ihop" övriga dagar i morgon. Är så glad att bloggen funkar nu igen!
Sov Gott mina vänner! Den dag som i dag är har givit mig ett positivt innehåll som jag återkommer till.  GODNATT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar