söndag 25 mars 2012

Sista dagen på en genomtrevlig New Yorkresa.

Även det roliga tar slut nån gång. Så också vistelsen i denna stora stad. Nu var det sista dagens morgon. Bullarna från Sverige var nu slut och då fick det vara med kaffet. Men vi samlades för att ta hissen till frukostrestaurangen och vem kommer där med N.Y. tunnelbanesystem på sin T-shirt? Joodå Sven ville glädja oss med att ta på detta unika klädesplagg. Nu kan han studera Metro sittandes på altan i Hovsta och sedan hjälpa andra som "ska den vägen vandra".

Sven och Kerstin testade nu Bagels till frukost medan vi andra fortsatte våra ägg, bacon och potatis, om vi så önskade.Förmiddagen skulle användas till att köpa skor av ett fint märke( som de sa)Jag håller mej till Alfons Åberg som säger"Jag förstår inte". Det är en liten bra fras.
Väskorna till hotellets förvaring och så bar det ut på stan. Skorna som inköptes till ett extremt lågt pris heter Converse, tror jag. Alla, utom jag vet detta enl. mina barn.Flickorna köpte dessa till sina barn och barnbarn. Eftersom vi inte åkt till N.Y. för att shoppa utan för att få upplevelser så använde vi minsta möjliga tid för att gå i affärer. Själv köpte jag en liten gul taxibil och ett litet paraply. Taxibilen som ett lite kärt minne, placerat på ett skåp i vardagsrummet. Paraplyet om det skulle bli regn i sommar.

Kaffet från Starbucks dracks i hotellets lobby.Planerat var att vi skulle bese Brooklynbron så vi tog tunnelbanan dit. Promenerade i det vackra vårvädret upp på bron till första tornet.
Då Brooklyn Bridge stod klar år 1883 var den världens största hängbro och den första som byggdes av stål. Det tog över 16 år för 600 arbetare att bygga bron som, då den fullbordades,förband Manhattan med Brooklyn som på den tiden var två skilda städer.När bron skulle invigas var folket rädda för att den inte skulle hålla så ingen vågade gå. Då inhyrdes ett antal elefanter från en cirkus och man lät dessa promenera över bron. Den höll för elefanternas tyngd och därmed var rädslan borta.

Åter till hotellet där vi hämtade vårt bagage.Nära till tåget som tog oss till flygplatsen där vi intog dagens middag sedan vi gått igenom säkerhetskontrollen. Denna gång gav inte min inbyggda spik något utslag.

Klockan 17 började flygresan till Sverige. Den här gången utan mellanlandning.Då var klockan 23.00 i Sverige och efter diverse sömn till och från kom vi till Arlanda kl 7.00. Så bra allting gått. Vår tacksamhet till Gud var stor.

Hallqvists bil väntade på oss och vi fick in allt bagage och oss själva. Denna gång åkte också Sven med i bilen som suveränt rattades av Elsemarie som nog blev lite trött av att vi andra bitvis sov. Väl framme i Örebro skingrades vi. Alla glada för en lyckosam resa.
I morgon ska jag göra en liten summering av mina intryck från den stora staden. Har jag tänkt, i alla fall.

I dag har jag varit på förmiddagsgudstjänst, lunch med våfflor och glass till efterrätt hos Sven och Maria i Hovsta. Nu är dagen slut och jag ska nog sova nu.

I Psaltaren 32;8 i Bibeln står det:"Jag vill lära dig och undervisa dig om den väg du skall vandra. Jag vill giva dig råd och låta mitt öga vaka över dig."
Läs denna vers sakta och om igen och tänk efter om den inte innehåller något fantastiskt. Egentligen.Vilket erbjudande av Gud till oss. AMEN. Sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar