fredag 30 mars 2012

Det blev en bra dag.

Det är roligt med NYA dagar. Man vet aldrig hur de blir. I alla fall inte jag.
I morse SMS kl 6.30. "Sitter på planet". En timme senare känner jag en liten tass i ansiktet. Jag förstod att han menade"Nu är det dags " Liten promenad i grannskapet. Tar in tidningen.Nytt SMS 9.15." Framme". Det betydde att Husse och Matte kommit till Italien. Vilka tider det hunnit bli under min långa levnad.

Isak måste ju ut ibland. Helst långpromenad men eftersom jag inte gillar att promenera utan mål, så måste jag finna ett sådant. Mina bosniska vänner bor lagom långt härifrån för att vi ska kunna ta oss dit fast jag hade en "slö" dag i dag.
Till invandrarna kan man alltid gå och känna sig välkommen. Så också i dag.

Väl hemma igen fick jag en ingivelse att jag kanske skulle baka några bullar. Utan tanke på att jag redan var trött satte jag igång. Men för all del! På FB hade jag av en bloggläsare blivit uppmanad att ta siesta så det gjorde jag före promenaden. Sov över en timme. Utan att slöheten försvann men kändes ändå nyttigt.

OK! Baket avslutades och vi förberedde oss på en liten kvällspromenad. Isak och jag.
Då ringde telefonen. En tjej som var tonåring i början av 90-talet och då bodde hos mig en tid som fosterbarn, behövde få prata lite. Under årens lopp har vi uppehållit kontakten pr tel eller nu på senare tid gm E-mail. Nu var det viktiga saker som dryftades och som vanligt hänvisade jag till Guds stora kärlek och omsorg
och att Han har en plan för hennes liv även när det ser ut som om ingen ljusning finns. Så glad jag blev att höra henne säga: "Men tack, det var precis det här jag behövde få höra. Jag trodde att allt var kört men det är klart, Gud skulle väl inte ha hjälpt mej så här långt och med sådan omsorg, och sedan lämna mig. Vi bad tillsammans i telefon, vissa om att Gud var med och hörde allt och att Han alltid har en utväg.Nu ser vi framåt med förväntan!

Vi hann med den lilla promenaden, Isak och jag.Ser på FB att de har 23 grader varmt i Italien och här är i alla fall 5 så vi ska inte klaga.

Visst blev det här en bra dag! En rolig grej till hände i dag. Jag fick E-mail från en vän som jag ej haft kontakt med på ungefär 50 år.Det var verkligen roligt
att träffas igen Denna gång på nätet. På den tiden skrev man brev för hand eller på skrivmaskin eller ringde man korta och dyra telefonsamtal. Så mycket har blivit enklare med åren.

En dotter brukar säga att "det finns en sång för varje tillfälle". Nu tar jag en som passar. Vi lärde oss den i förta klass.

"Så går en dag än från vår tid och kommer icke mer. Och än en natt med Herrens frid till jorden sänkes ner." Sov gott kära vänner! Vi hörs i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar