torsdag 27 februari 2020

Torsdag 27 februari 2020. Kan något gott komma från en vanlig torsdag?

I dag börjar jag tidigt med bloggen! Lika bra det så får både jag och de som envisas med att läsa gå till vila lite tidigare i kväll.

Jag kan ju börja lite försiktigt och skriva klart i vanlig tid, framåt midnatt!
Elsemarie på väg till jobbet dit jag tror att de åker i samma bil ringde från bilen och så fick vi dela några tankar, som vanligt!.

Etersom det är jag som har mest tid så tar jag reda på om det är något som jag behöver be till Gud för och "då jöj jag det", säger jag, i motsats till den lilla söta 3-4åriga Filip, som inte lovade något utan att veta vad han gjorde. " Vi kan fjåga mamma och hööja vad hon sääjej!"
"Det vet jag", säger mormor. Hon säger samma sak som jag!
Efter en stunds betänketid kommer det eftertänksamma svaret:" JAHAA! Och då jöj inte jag det!.

Så var den saken ur världen! Vår lilla medgörliga, snälla Filip  valde att själv avgöra värdet av händelsen! SÅ ofta jag tänker på denna lilla betydelsefulla episod !

I går var det s.k. storstädning  i lägenheten.  I dag kom "Betjäna Staden tillbaka!
 Välbefinnande kan också vara en kort pratstund " och i dag  tyckte vi  att kaffe och semla skulle utöka vårt välbefinnande. Jag är så glad för att både de som kommer till min hjälp och jag själv är ganska flexibla så vi inte strikt måste gå efter skrivna regler.
Jag har sagt att de själva ska hålla koll på tider och stunder för det är något jag tycker är skönt att slippa, särskilt nu när allt jag gör går så långsamt. I huvudet är jag klar tidigt men hinner ej med det fysiskt
Egentligen är det synen och ömmande ben som irriterar mig mest vad välbefinnandet beträffar!
Och så vädret förstås. "Var är solen? Var är solen? Finns inte när som bäst den behövs!"

Men så otacksam jag är! Lyste den inte i fönstren på SCB en kort stund i morse och reflekterade strålar in i mitt rum? Jo absolut!!!

    Lika bra att i  dag , tidig morgontimma avsluta det jag började skriva i går.
I dag är det fredag 28 februari. Jag har en väninna som fyller år den dagen så en telefonsignal till henne bör det bli! Jag har sovit oroligt i natt men hoppas på en "rolig" dag !

Om denna fredag skriver jag framåt natten, som jag brukar! Verkar som om jag mår bäst som Nattuggla! Ska kolla lite närmare! Ha en skön dag mina vänner!
Nu är dags för morgonkaffe!  "Herren välsigne oss och bevare oss och låte sitt ansikte lysa över oss!


 

1 kommentar: