fredag 21 februari 2020

Fredag 21 februari 2020 Halleluja ! Om ni bara visste! Alltså Gud är så god och ger oss svar på våra böner!

För några dagar sedan fick jag förmånen att få löfte om hjälp från och med nu och varje dag från "Betjäna Staden", en firma som jobbar åt Örebro Kommun, med flera anställda, som arbetar inom vård och omsorg!

Så välordnat vi har det! Min synnedsättning gör en del sysslor lite besvärliga  att hantera och då får man tacksam ta emot denna hjälp även om det så här i början känns lite ovant för den som alltid klarat av både hem,  förvärvsarbete och försökt hjälpa människor i behov därav!

Så rara, fina människor kommer en stund på morgonen och en stund på eftermiddagen! 
Döttrarna som kommer varje måndag (den veckodag då det räcker med den hjälp och sällskap de ger), var med när handläggaren från kommunen var här och kollade vilka behov som förelåg för deras åldrande mamma!

Jag är så glad över att få denna hjälp så jag får på mig kläder, har ätit frukost och gjort mig klar tills hjälpen kommer. Jag har annars en tendens att gå omkring i morgonrock och stortrivs med det  men naturligtvis är det inte ett bra liv att leva. Nu kommer jag igång och har hela förmiddagen att disponera efter egen önskan!

Barnen kommer regelbundet! Alla tre, som bor i Örebro kommer med mat och bullar så alla som hälsar på hos mig blir erbjudna kaffe. Fast de flesta har lite ont om tid. Men en liten pratstund har sitt värde, med eller utan kaffe!

Nu till dagen som strax ska avslutas!. En tjej kom på morgonen med lite uppgifter om timmar och minuter!.Jag säger till dem att själva hålla ordning på tidsåtgången.
Numera styrs ju så mycket av tid och pengar.  
Morgonens minuter kunde vi titta lite på vad som händer under en vecka..

Jag har min familj, vänner och kan fortfarande fixa en del själv och skulle kunna ännu mera med full syn men jag är så tacksam för att jag har det så bra! Förkylningen håller i sig med snuva, lite halsont och annat som hör till förkylningar!
I dag hade jag tänkt gå en promenad men vecka efter vecka  går och jag är känslig för detta gråkalla väder så  jag sysselsätter mig med min iPhone  och denna dag har varit speciell!

"Sim låst" stod det! Efter en stund grät jag en skvätt och tänkte på  när Georg levde. och klarade av nästan allt  som inte jag otekniska människa  hade en aning om hur det skulle hanteras!

Vad gör man då?  Som lilla Linn sa när hon var liten och såg mig stå och gråta i ett hörn av köket."
"Vad gråter DU för?" En mormor ska väl inte gråta! Morfar dog ett par år innan Linn föddes!

"Jag längtar efter morfar", sa jag. Svaret kom snabbt medan hon förvånad tittade på mig.
" MEN HAN Ä JU DÖÖÖÖÖ! och HAN kommer inte tillbaka!" 
I dag kom jag att tänka på alla gånger hans medfödda tekniska kunnande förvånade mig, som ingenting begrep.!

Nu var alltså sim låst i dag!. Barnbarnen gav mig råd men det hjälpte föga så vi kom överens om att låta det bero tills vidare 'och återkomma. 
Det händer emellanåt att jag, som har en relation till Gud och som jag också vet att mina barn har, får någon slags "fighteranda" i mig och jag sa för mig själv att jag tror på Gud och nu Gud lämnar jag detta i dina händer  men jag förväntar mig att du ser till så detta problem blir löst snarast.

Gud har inte alltid lika bråttom som vi så jag , med visshet inom mig att nu hade inte fiendens hinder, som han är snabb med, någon makt emot Gud. Under en ganska lång tid hann jag med att få flera råd  från två kunniga barnbarn och följde dem alla till punkt och pricka! Men har du inte glömt osv. 

Till slut smsade jag till den yngre att nu ber vi, du och jag att detta ska lösa sig för Gud har sina vägar.  
Jag skrev:" Ring när du får tid!  Tack för ditt tålamod!"
Svar: " Nej det går inte! Röstbrevlådan kommer direkt! Vi får SMSa!" Jag;som trodde att Gud skulle   avgå med seger tillsammans med mej skrev: " Ring om en stund!"
Svar:" Mormor det går inte! När ditt simkort inte är upplåst så kan man inte ringa till dej!"
Jag svarar: " Jo ringa kan man! (underförstått att svar kan utebli men jag trodde ju att Gud skulle visa sin makt nu)

 "Du kan väl försöka upp till tre gånger under kvällen så får vi se vad som händer!
 Tre glada gubbar klämde jag också dit på samma rad och naturligtvis  så räknade jag som vanligt med Bibelns Ord  om Fader, Sonen och Den helige ande! Lade till orden:" Gud är god!"Svar:" Mm!"

Jag förstår! Efter att under så lång tid med intensivt tänkande är det tillåtet att svara så 
Dessutom med vetskapen om att ha att göra med en mormor, som aldrig någonsin förstått och förmodligen inte heller i framtiden kommer att fatta något utan att ha hjälp av andra vad gäller allt i medicin, teknik och el! Jag hade ju Georg! Och nu har jag en stor  familj där samtliga tycks bära på en teknisk begåvning!

Vad tror ni hände? Telefon ringer. "Hej mormor ! Det är Tobias  Då hade jag smsat vad jag iakttagit på nätet, eller vad det heter!
Vi var lika glada båda två!

Å, nu får vi tacka Gud och sova gott! Tack himmelske fader för att du aldrig sviker! Visst tog det hela kvällen  men glad är jag  Och tacksam!
 Sov Gott mina vänner!  Gud är god!        


  
       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar