tisdag 31 december 2013

Det tar slut nu år 2013. Nyårsafton.

På golvet ligger Isak.  Sömnig och tåligt väntande på att också jag ska få lust att sova. Husse och Matte firar traditionsenligt Nyårsafton hos goda vänner och Isak hos mej. Visst är det roligt med Isak men jag saknar de där aftnarna när Tobias och jag satt vid fönstret och tittade på fyrverkeriet över staden. Isak bryr sig inte och än har smällarna i grannskapet ej varit så kraftiga så han sover nu på köksgolvet så länge. Det verkar inte som om han bryr sig. Men, det är klart, vi har båda nedsatt hörsel och vid vissa tillfällen är detta alltså ingen nackdel.

Årets sista dag har jag haft besök av barnbarn med fru och tre små fina barn. Jag säger som min mamma sa när våra barn var små:" Att ni orkar!"
Men de är unga och att ha tre barn att leda rätt i livet är den största uppgift man kan ha.

Jag hade tänkt skriva en liten sammanfattning om julen men av hänsyn till Isak och mig själv så gör jag det i morgon i stället.Vi hade tänkt att sova över tolvslaget. Får se hur det går.

"Gud, nu tackar jag Dej av hela mitt hjärta för Din stora trofasthet under året som gått. Du har aldrig svikit, ständigt funnits till min hjälp i så många sammanhang, låtit mig få vandra med Dej i trygghet varje dag. Mörka och ljusa. Tack för alla bönesvar! Du vet hur många gånger jag ropat till Dej om hjälp i svåra situationer och Du har alltid haft en utväg. Som vår pappa brukade sjunga i en sång:"Mästaren från Nasaret alltid, alltid någon utväg vet." O hur jag önskar att människor skulle våga tro detta och i alla fall ge Dej chansen att få visa vem Du verkligen är."

Nu önskar jag er alla en God Natt! Sov gott och var inte rädd! Gud älskar oss!
 Nu säger Isak att han väntat länge nog. Tycker att det är dags dags att avsluta dagen, och året! Ute är det några plusgrader fortfarande och skall så vara ytterligare några dagar. Det smäller lite överallt men det bryr vi oss inte om.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar