måndag 9 december 2013

Grå måndag 9 december 2013. Kort dagbok.

Så blev det måndag igen.Minus fyra. Mycket snö som Stefan kom och skottade .
Ingen träning, tyvärr. Känns så väl att det behövs men så är det ju förkylningen som inte är helt bra och man ska ju vara försiktig med ansträngning då. Dessutom ska det hända roliga saker denna vecka så jag vill bli bra. Helst medesamma.
Linn skrev på FB att hon är väldigt dålig. Det drabbar den bäste.
Har jag bakat drömmar? Nej! Men det ska bli!Någon dag! Vad har jag gjort?
Skrivit brev till en vän, vars make var sångledare i vår kyrka i Stockholm när jag kom till huvudstaden i börjann av 40talet. Han gifte sig med en flicka från Västergötland och de bodde som nygifta en kort tid kvar i Stockholm. Häromdagen såg jag i en dödsannons att maken var död. De fick de första åren sex pojkar och till slut tvillingflickor. Det visste jag, men intressant var att i annonsen se namnen på alla barnbarnen. De är 33 till antalet. Själv har jag 14 och 18 bbb.

Nu skrev jag ett brev och återgav en del minnen från tiden vi samtidigt bodde i Stockholm.

Häromdagen fick jag brev från en av Georgs första guider, innan han själv tog hand om detta och nu tog jag itu med att redan i dag skriva svar. Vi har brevväxlat lång tid men inte träffats på 40 år. Vi hälsade på i deras hem många gånger då de bodde i Jerusalem, numera i Betlehem.

Ja det var allt i dag utöver mina måndagsmatgäster förstås. Nu gör jag alltså som mamma som skrev om allt hon uträttade och inget mer.
I TV berättar man om oroligheter i Kiev, som blir allt svårare.I Thailand likaså. I Syrien fortsätter eländet och folk flyr. Oro även i tider då vi sjunger "Frid över jorden Herren bjöd"

Nu tänker jag dock lägga mig. "Trygg i min Jesu armar, trygg i Hans herdefamn", som sången lyder.
Sov gott ,vänner! Gud är god.Han vill bara gott! Amen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar