fredag 6 december 2013

Dagbok 27 november t.o.m.6 december 2013.

Tiden går. Senast jag skrev var den 26 november och nu gäller det att snabbt dra ihop tio dagar.
Det som hänt är att min årliga förkylning kom och är ännu ej över, men nu så bra att jag har lust att börja blogga igen. Har varit så trött så jag har inte orkat mer än det mest nödvändiga. Mina förkylningar botas med sömn och likadant denna gång. Jag har sovit dag och natt Det är alltid, i mitt fall, effektivt.
Så nu är det bara att hoppas att den här förkylningen gäller, ett för allt, denna vinter så jag får fortsätta i full hälsa. "Framåt steg för steg", som lösenordet lydde i scoutkåren en gång för länge sedan.

Nu ska vi se vad som hänt se´n sist. ADVENT kom och innan dess fick jag hjälp med att få ned adventssaker från vinden. När första adventssöndagen kom så hade jag bakat lussekatter, placerat ljusstakarna i fönstren men något kyrkobesök orkade jag inte med på grund av förkylningen.
Saknade det där högtidliga när man sjunger"Bereden väg för Herren" till mäktig orgelmusik.
Då är man tacksam för TV.

Mindre bra är att jag fick problem med datorn efter byte av modem. Inte alltid kommer jag ut på "nätet"så nu är jag glad att det funkar i kväll. Det ligger ett nytt modem på posten. Ska hämtas i morgon om vädret tillåter. Märkligt nog sammanföll detta problem med förkylningen ,som ju gjorde att jag var för trött för att skriva. Bra, tycker jag!

Kvällen innan insjuknandet hade vi avslutning på Alpha-Beta kurserna i Filadelfia. God mat, fin sång och musik,gemytlig samvaro och kanske bäst av allt vittnesbörd av fyra personer, som berättade om hur de kom till tro på Jesus. Så intressant att höra hur de, var och en på sitt sätt, sökt och funnit en fast tro när de tagit emot den frälsning, som erbjuds var och en, som vill! Den som varit kristen längsta tiden, många år, hade varit kriminell och levt ett förfärligt liv innan han upplevde en fullständig förvandling. Jag mötte honom första gången på 80talet. Han är nu till åren kommen, och har fått vara till hjälp för många, som kommit snett i livet. Visst syns det till det yttre att han levt ett hårt liv men glädjen
strålar igenom och smittar av sig.

De senaste dagarna har vi haft storm över landet och i dag kom första snön. Vi har haft två svåra stormar inom ett par veckor, med nedblåsta träd och en del förödelse. Senaste stormen fick heta Sven för att den började den 5 december. Många hem blev utan el och tåg och flyg ställdes in.

Det har i dag varit en sorgens dag över hela världen. I går dog den fantastiske Nelson Mandela, frihetskämpe och president, 95 år gammal. En förebild.

Nu känner jag att det är dags för sängen. Sömn är viktigt. Linn och Filip skulle ha kommit till Örebro i kväll för repetition inför julen på Loka, men de kunde ej ge sig ut på vägarna med bil. Tågen inställda.
De får öva i Växjö och sedan tillsammans med de övriga när de kan ta sig hem till Örebro.
Sov gott kära bloggläsare! Nu har jag via Närradion två timmars fin sång medan jag ligger i sängen och ska sova. Tack för i dag,Gud! Vilken fin dag det blev. Tack för bönesvar. Igen! Amen! Nu får vi alla sova under Guds beskydd!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar