tisdag 17 december 2013

Tisdag 17 december 2013. Åter till 1980.

Det milda vädret fortsätter. Plus 5 i morse. Rädd för kylan, som jag är, gläder jag mig. Ingen halka. Kanske vågar jag mig till stan i morgon.
Det ser ut som om jag blir bättre dag för dag och det är verkligen något att vara tacksam för. Tack Gud! Så god Du är!
 Att vara hundvakt innebär att man måste vakna innan Isak kommer även om man inte är utsövd. Nu löser vi det genom att inta soffan i TVrummet och fortsätta att sova. Isak gillar det. Jag också. Vid elvatiden vaknade vi Plan för dagen var att baka saffranslängder. Det blev goda sådana , lussekatter och saffransbullar. Hann också med att göra en sats strass. Sedan satte jag stopp med tanke på att jag "är på bättringsvägen". Någon har sagt:" Mamma, så fort du känner dig bättre så går det i 180 och så blir du trött igen."

När bakandet var slut kom en hungrig vän och att mätta hungrande gillar jag så det blev en fiskmåltid, enligt önskan.
Det ska bli en grön jul i år sa de nyss på TV. Jag är så tacksam att förkylningen håller på att ebba ut före jul, för det ska bli en spännande jul, om vilken jag nu endast vet att jag inte kommer att ha några "måsten" hängande över mig.

Så var det att gå bakåt i tiden. Nu till Borensberg år 1980.
Nu var det efter ett läsår slut med att ha samma klass varje dag. Jag trivdes med att vikariera och fortsatte med det.
Lördag 18 oktober åkte Georg till Jordanien och Israel igen för en tvåveckorsresa.Jag tog tåget till Stockholm och tog emot då han kom åter, samt hälsade på hos Dagny.

Elsemarie och jag var nu vana vid att ha pappa på resande fot. Den 23 november åkte han till Tel Aviv, vidare till Egypten och Jordanien.
Hösten gick fort.Varje vecka hade jag träff med kristna elever från Optiker och Urmakarskolan då vi samtalade, läste Bibeln och fikade med färska tekakor. Det var så roligt att träffa de trevliga ungdomarna och för dem var det kanske av värde att få komma samman hos oss för lite gemenskap utanför skolan.
Sånggruppen "Frid och Fröjd" sjöng i kyrkor och kapell. Liz och Lill Tonmyr, Helena Andersson och Elsemarie stod för detta. Minns ej om det var någon mera. Men så var det ju Kristna Skolgruppen, som också var ute och sjöng och hade samlingar varje vecka tillsammans med Skolpastorn. "Glad Ton" hann de också med. Med facit i hand undrar man hur så mycket energi kan finnas och omsättas i handling!

För att nu avsluta året så ser jag av mina sparsamma anteckningar att Georg kom från Stockholm med Dagny till jul och att de stannade till 7 januari.
Ja, det är inte lätt att skriva dagbok 33 år tillbaka i tiden när ingen "riktig" dagbok skrivits men jag pusslar ihop så gott det går.
 Nu får jag meddelande att svara på så jag avslutar dagen med att säga Godnatt till er alla! Sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar