söndag 31 maj 2020

Söndag 31 maj 2020. Livet går i nya banor!

Så måste jag tota ihop en blogg innan allt av sådant som är  värt att minnas faller samman som ett korthus.
Nej det är lite motbjudande att blogga i dessa dagar! Och allt (nästan) är Coronas fel.
I mitt förra inlägg om en betydelsefull vecka så tror jag att jag glömde skriva att lilla Sigrid, dotter till Linn och Jesper,  föddes den 21 maj i Växjö, där familjen är bosatta.

Att hon föddes den dagen , 30 år efter Georgs död kan ej förglömmas!
Att jag har fått ta emot foton på lilla Sigrid är jag glad för.
Att hon skulle komma till denna värld under tiden som Coronaviruset håller vårt land och många fler länder i sitt järngrepp har fört mycket av irritation med sig och drabbar oss alla på olika sätt!

För drabbas gör vi, mer eller mindre. Detta att tex. inte Elsemarie och Jesper får se och krama om sitt första  barn eller alla familjer som mister nära och kära i denna hemska sjukdom . Mer än 400.000 svenska medborgare har nu dött på tre månader.

Är man, som jag över 70 år räknas man till riskgrupp och har order om att se till så vi träffar minsta möjliga antal människor!  För vår egen och för våra medmänniskors skull.
Vi har fått ständiga påminnelser om att vara noga med att tvätta händerna och gärna använda handsprit. Jag har två flaskor i min lilla lägenhet Flitigt använda!

Jag går inte någonstans mer än till matsalen! Tur är ju att vi har iPHONE. Jag kan prata med mina barn och de är ju viktiga för mig!

När jag senast flyttade kom det åter fram gamla kor och anteckningar!
Ett vackert öppningsbart Mors Dagskort med fina blommor och hälsning från Georg. Inom små ramar skrev han alltid   (J) (Ä) ( D)  med vackra bokstäver! Georg var en romantisk man och skämde nog bort mig med kärleksfulla ord när han alltid hörde av sig från sina resor .J, Ä, D, = Jag Älskar Dig!

Det vackra kort jag nu har framför mig var avsänt i maj 1961, under den långa tid han var patient på lungkliniken i Arvika! Efter operation kom han hem igen och hann med att i flera år vara både anställd som juniorsekreterare i Örebromissionen och reseledare  hos Frikyrkliga Studieförbundet!


I dag har Elsemarie varit här med kaffekorg. Solen sken och vi satt på var sin stol med tre meters avstånd(ökade på med en meter) ute på gräsmattan som är så grön . När hon åkte hem satt jagkvar länge i solen före TVnyheterna, där de berättade om att fyra unga pojkar dött i en trafikolycka utanför Sundsvall natten till i dag! Ytterligare två ligger skadade på sjukhus!
Lider med dem som mist sina kära denna Mors Dag!
Må de få hjälp av både Gud och människor för att orka igenom denna tragedi!

Nyss ringde Kerstin. Elsemarie hade i dag med sig en stor bukett vackra blommor från mina älskade barn  De står fortfarande på bordet i uterummet  och jag ser dem genom fönstret!
Ingen får komma hit på grund av min höga ålder och vi är samtliga mycket noga med att i allt efterleva myndigheternas beslut!

Så ska det vara och nu går jag trött till natten vila. I morgon bittida ringer Elsemarie på väg till jobbet!  Jag är så tacksam för min fantastiska familj som alla gör allt de kan för att jag ska ha det så bra som möjligt. Även i Coronatider! Natti, Natti! Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar