lördag 2 maj 2020

Lördag 2 maj 2020. Jodå ! Coronaviruset härjar fortfarande.

Nu ska jag genast berätta  att jag har besvär av att  " jag ser lite så dåligt"! Denna gåta som framfördes av Filip till sin storasyster Linn, och av henne besvarades med rätt svar på frågan vem som säger så använder jag numera ganska ofta. Med åldern har synen försämrats och jag har börjat undra om det inte finns något botemedel mot denna åkomma, som verkligen ställer till problem!

Alldeles nyss ringde förresten, från Göteborg; denne, numera unge man som en tid bott hos sin mor och far i deras stora villa. Jag fick veta att Pappa Lasse nyss bjudit på the och macka, levererat till den upptagne mannens rum.

Om några dagar flyttar Filip och jag kan bara ana hur de kommer att sakna honom.
Jag har ännu i gott minne hur svårt det var när "sista" barnet sa adjö för att flytta för gott!
Förstår att det varit trevligt för både son och föräldrar att en kort tid haft glädjen att bo under samma tak! Samtidigt så ska det ju vara så att "fågeln lyfter sin vinge till flykt". "När det är dags, som barnbarnet Kristin sa till mej när hon var liten:" När det är dags, farmor, då dör du!."
Hon tittade lite spörjande på mig som om hon ville iaktta min reaktion!
Sedan upprepade hon:" När det är dags!"  Lilla Kristin ! Många år har gått sedan dess och vi håller ännu ihop!

Idag har det varit grått och kyligt, åtminstone som jag uppfattade det när jag en kort stund var ute på loftgången! På frågan vad jag gjort i dag finns bara ETT svar: "Ingenting"!
Jag vill minnas att jag skulle skriva något om forna tiders FörstaMajfirande! I går berättade jag om hur jag som skolflicka glatt ställde in mig i Demonstrationståget och stolt gick hem till pappa och berättade om min bragd. Jag vill ,minnas att jag var stolt över att till musikkårens ljuva toner gå vägen förbi skolan till dansbanan , där tal skulle hållas och mera musik avnjutas.
Jag hade lång väg hem och stannade inte kvar utan gick med stolta steg hem till pappa och berättade att jag gått den långa vägen i ett tåg med mycket folk beledsagad av musik!vilken upplevelse för en 10åring!
Att pappa inte var imponerad kunde jag snabbt konstatera men han lät mig berätta om min roliga upplevelse och undvek att föra in politik när vi drack eftermiddagskaffe i familjen!

Senare i livet tyckte jag att det var bra att få en ledig dag som jag kunde använda efter behag!
Från 17årsåldern höll vi ungdomar till i kyrkan största delen av FörstaMajhelgen då vi sjöng och spelade, fikade och umgicks och pratade om Jesus !

Förresten är det i dag den 2 maj! Ingen ungdomskonferens för min del men en del samtal med familjen. Som mina bloggläsare vet så har jag en stor och härlig familj, som hör av sig och undrar om jag behöver något från affären.

I går ringde Fredrik, på väg till affären! "Var det något jag behövde?"
Efter en stund ringde det på dörren! Utanför denna stod en kasse med Coccacola och lite annat gott.
En bit längre bort stod Fredrik vinkande!. Jag ville betala! "NEJ farmor! Det bjuder jag på!"
Snabbt lämnade han loftgången utan någon smittoöverföring  och jag festade på de nyinköpta    godsakerna! Fredrik hade också en efterlängtad present med sig. För många år sedan spelades det in en film  "Nära marken" är namnet!. Fredrik hade huvudrollen i filmen och det exemplar jag en gång ägde hade kommit på avvägar! Jag hade därför frågat Fredrik om han hade möjlighet att  ordna så jag kunde få ett exemplar! Nu kom han med filmen och o så glad jag blev! Jag var med i Fredriks hem när den spelades in och det var en festlig dag! I morgon ska jag titta på den!

Så går det till i Coronatider! Folk ställer omtänksamt upp för varandra och politikernas tal går ut på att "nu är det dags för oss alla att hjälpas åt för att besegra den objudna gästen."

Människor ber och hoppas att livet  ska komma åter! Vi vill handla och vi vill umgås, resa , gå till kyrkan och andra samlingslokaler, Ekonomiska förlusterna blir alltför stora för många affärsidkare  och en del har det mycket bekymmersamt!

Nu är det slut på 2 maj och min önskan är att jag snart ska få somna!  Sov Gott, ni som läser detta !





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar