onsdag 11 mars 2020

Onsdag 11 mars 2020. Ingen dag är den förra lik. Men Gud är god och är med på höjden och ner i dalen!

Krångel med datorn infinner sig då och då för en oteknisk  människa som jag.

Nu har vi hunnit en bra bit in i mars. I går skrev jag på Facebook i stället för att blogga. Som tur är så har jag i familjen sådana som både kan dator och fixa elektriska problem, baka bullar och kakor,  handla frukt och god mat!

I kväll skulle jag skriva tidigt var det täkt men , som så ofta i mitt liv, så kommer det saker emellan som måste prioriteras.
I dag har det varit en sådan dag. Bön för att det ska gå bra för en orolig musiker med anledning av ett virus, som heter Corona och som just nu hotar att inta delar av vårt land. (Corona var namnet på den färg och kemikalieaffär i Stockholm där jag började det liv som sedan skulle följa mig genom åren!)
Ett namn som naturligtvis aldrig går ur mitt minne.

"Bed för fotbollen!"Barnbarnet vädjar! Kan man göra så? ? Besvära Gud ?  Joodå, det kan man! SÅ många gånger jag har bedit om små barnsliga saker och fått uppleva Guds kärleksfulla närvaro och hjälp
!Jag har tidigare berättat om hur GUD sa till mej då jag var i stort behov av Hans hjälp: "Mitt ÄLSKADE barn , jag hjälper dig med ALLT!

Ett sådant löfte från en kärleksfull Gud glömmer man inte.!
Så kom ett väldigt viktigt böneämne som gällde en familj som just nu har det jobbigt!

Var gärna med i bön för den familjen att allt ska lösa sig med bostad och relationer. Gud vet om allt och Han VET hur Han ska hantera det!.
"Spärras din väg utav hinder så väldiga och utav berg som där skyhöga stå?  Räkna med GUD, för HAN gör det OMÖJLIGA! Han gör vad människor inte förmår!" Så sjunger vi i en gammal sång!

Och så litar vi på att Gud i sin stora kärlek gör det vi inte kan!.

I kväll talade Gud med mig om vikten av att "HÅLLA UT" i bön .
Jag har ibland fått meddelanden från människor som BÖRJAT be och lita på Gud men som tröttnat och börjat klaga för att de inte snabbt fått bönesvar!

Vi glömmer att vår fiende inte är overksam utan gör allt för att pressa ned vårt mod och vår förtröstan på GUD. "STÅ HONOM EMOT" sa Jesus, som vi kan läsa om i början av Nya Testamentet i Bibeln!
Läs gärna Evangelierna och googla på sången "Lägg tillsammans Guds välsignelser!"

Nu ser jag att jag har vänner som är aktiva på FB(tror jag). Nu ber jag "Gud som haver och så ber jag för dej som vill att jag ska göra det! Förbön har stor betydelse.

Jag är så tacksam för att jag fick så bra hjälp från "Betjäna Staden" med städning och givande samtal i dag. Att jag också får så mycket hjälp från mina barn som inte glömmer sin åldrande mamma!

Denna vecka ber jag för ett barnbarn som behöver få uppleva full hälsa!

En glädjande händelse var den stora vackra blombukett jag fick från familjen Palumbo med anledning av min 93årsdag nyligen! Alla är så snälla och jag blir så rörd av att se hur de visar sin kärlek och omtänksamhet mot en åldrande som vandrar "sista sträckan"!

Sov Gott !Och kom ihåg att du är älskad av Gud! Jesus dog på Golgata  och uppstod igen för att nu vara med oss "alla" dagar intill livets slut!
Med Honom segrar vi! Vänta bara!!! Läs som det står! Tro som det står så får du som det står är en vers vi läser ibland!

1 kommentar:

  1. Stort GRATTIS i efterskott!!
    Gud välsigne dig!
    Kram från Småland :)

    SvaraRadera