måndag 16 mars 2020

Konstig dag måndag 16 mars 2020. Allt kretsar kring Corona en dag som denna!

Tänka sej att när jag kom till Stockholm för att jobba med början av år 1943 så hette kemikalieaffären Corona.  Corona Färg och Kemikalieaffär. 

Nu kommer dagens blogg att bli ganska kort men jag tycker att jag bör "Ta konen vid hornen", för att citera min älskade Georg, som ofta under sin levnad skojade lite i den stilen!

Jag vill helt kort berätta om dagens händelser  innan jag intar sängen för trött är jag.

Det är måndag och då brukar döttrarna komma  och se till att jag börjar fungera som en vaken och vuxen människa ska göra.

Denna dag då Ulla hade ont i halsen överlät de omvårdnaden åt sin numera pensionerade storebror!

Maria och Sven, vilka båda, var och en på sitt håll hade uppdrag i någon av stadens föreningar så nu fick jag sällskap till lunchen även denna dag!

Att hämta varm mat i affären på "min gata" är något som jag uppskattar så mycket! Maten är så god, rikliga portioner och smaksättningen är fantastisk! I dag åt vi av tre olika rätter tillsammans med kokta grönsaker, krispig sallad med tomat gurka och annat läckert!
Att sedan få en pratstund till kaffet i vardagsrummet hos mej med kakor som Kerstin bakat och vid sitt besök häromdagen lämnat  i mitt skafferi, ja  då kan man bara vara nöjd.

Eftersom ett virus vid namn Corona just nu härjar i vår världsdel så går liksom livet på sparlåga.
Man hamstrar olika slags förnödenheter och affärernas hyllor gapar tomma eftersom personalen ej hinner med att fylla på.
Jag har ej varit i någon affär på flera dagar men med sådana barn som jag har berikats med så är det aldrig tomt i mina skåp!

Jag minns , sedan barndomen , andra världskriget och ett ord som ständigt återkom var ordet "HAMSTRA". I dessa dagar, år 2020 hamstrar man också ser jag i TV.

Inte så att det ej finns mat att köpa , inte heller toapapper men i TV har jag sett kundvagnar överfulla köras iväg till bilparkeringen.
De flesta länderna i Europa har stängt sina gränser och transporterna försvåras.
Att gränserna stängs beror på den fruktade Coronasmittan som redan skördat liv också i Sverige  och många,många är smittade!  Nu gäller det tvål och vatten och handsprit och att hålla sig inomhus i största möjliga utsträckning  för att hålla smittan borta.

Människor ber om beskydd! Just nu dök en gammal sång upp inom mig!
" Det finns en Gud, som evig är! Hans NÅD var dag mig bär. Hur än det skiftar på min stig, Han vakar över mig! Hans NÅD emot mig den är ofattbar! Jag prisar dig min Gud!"

Med den sången tonande inom mig går jag till nattens vila! Gud är så god och Han "ÄLSKAR att göra oss gott för Han älskar sin skapelse!  Hans kärlek är gränslös, Hans NÅD är oändlig!

Hans famn är öppen för både dej och mej. SOV GOTT!  Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar