lördag 21 mars 2020

Lördag 21 mars 2020 ! Vi lever nu i en annorlunda tid.

SÅ många tankar man hinner tänka! SÅ många händelser man hinner uppleva på nytt! SÅ många  människoöden man kan se tillbaka på! Och, inte minst, SÅ många gånger man fått vara med för att se  hur  "Gud har förändrat förhållanden i våra liv, när vi själva varit så uttömda på egen kraft och egna initiativ att vi sagt. " Gud, nu orkar jag inte längre!"
Plötsligt har vi sett att "bakom alla skuggorna står Jesus". Som vi sjunger i kyrkan och hemma! Så har Gud kommit med en lösning, inte alltid på det sätt  vi hade tänkt , men alltid den bästa lösningen för sitt älskade barn!

När man sitter där i fåtöljen, sover emellanåt, vaknar och minns ej om man åt eller drack kaffe innan man slumrade till Någon av barnen ringer. Kollar hur det står till med hälsan!
Ja då gäller det att TÄNKA! Djupt och länge! I sådana stunder tänker jag på Filip när han i 3- 4 årsåldern satt med en glasflaska och några papperslappar , på vilka han ritat en saga eller en händelse som nyss inträffat. "Nu måste jag TÄNKA  för det här ska bli FLASKPOST!"

För min del gällde det i dag att tänka på i vilken ordning jag drack morgonkaffe, åt gröten  och om jag vid någon paus värmt rester från i går.
Någon av barnen ringer och frågar VAD jag ätit! Mycket bra hjärngymnastik, som jag uppskattar!

Min fina granne hade ju läst om "Coronaviruset" och att äldre människor ska hålla sig inomhus, något som ej är svårt så kallt som det är på utsidan. Värmen i lägenheten är alltid bra, enligt mej!
Han ringde på dörren, på väg till affären! "Något jag behövde?" Jotack, mjölken började tryta.
Om en stund var han tillbaka och sa att denna mjölk var en present som jag ej skulle tänka på att betala!  Så bra att slippa tänka på virus !

Så gick det ännu en dag . I går hade  första veckan, av två, gällande min frivilliga karantän avslutats så nu ser jag framåt för att se vad jag bestämmer efter dessa veckor!
Om allt fortsätter som den gångna veckan så blir det mycket sovande i fåtöljen.

Blev lite rörd i dag av ett meddelande från ett barnbarn att jag skulle veta att det var enbart av omtanke om mej de ej kommer  och hälsar  på. Att de ville så gärna!

Jag försäkrade att jag var helt medveten om detta och att jag var mycket nöjd med deras beslut!
När jag var barn talades det om Spanska Sjukan men jag var alltför ung för att i dag  minnas detaljer.

Innan jag tackar Gud för denna dag och för att vi två har haft fin gemenskap och Han hjälpt mig på flera sätt så låter jag bloggen få del av några rubriker från Nyhetssidan på min Iphone!
" Ingen sitter på facit förrän stormen har bedarrat!", "Nytt krispaket till företagen",
"Bättre luft kan rädda fler liv än Coronaviruset tar" "Vårdpersonalen hyllas som hjältar",
" Matbutikerna ,krisens vinnare.Som dagen före julafton . Fast HELA tiden!"

Med detta avslutar jag dagens blogg som  tyvärr mest handlat om Coronaviruset.
"Allt är stilla, ej ett ljud genom rymden svävar," sjöng  vi på ungdomsläger i min ungdom ! Så är det på Järntorget i Örebro denna lördagskväll. Nästan skrämmande tyst!
Men jag ska samtala med Jesus en stund innan jag somnar och så tänker vi på den svåra situation som vårt land och fler än vi just nu befinner os i och vänder oss till vår kärleksfulle Gud! Striden har alltid varit hård men vi VET vem som en dag kommer att ha sista ordet och medan slutstriderna pågår så har Han lovat att vara med ! "Alla dagar intill livets slut"! Underbara  löften av vår Frälsare. 
SOV GOTT!  Gud sviker aldrig! Till Honom får vi gå! Han lyssnar , förstår, och hjälper som ingen annan kan! AMEN!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar