tisdag 27 augusti 2019

Tisdag 27 augusti 2019. " Sorgen och glädjen de vandra tillsammans"!

Ja så är det  och vi kan inte göra något för att förändra det! Något att vara tacksam för!  Nyss satte jag mig vid datorn denna ljumma, tysta sommarkväll  Det är sådana här underbara kvällar som längtan efter  Georg, min älskade livskamrat, dyker upp! Det är länge sedan han dog men det händer, som nu, att jag får en tår i ögat!

Den här bloggen kommer att handla en del om "bråd död."
I gårdagens blogg skrev jag om en kvinna, endast 33 år gammal med make och dotter ,10 år, som skulle föda deras andra barn här i Örebro. Något tillstötte och modern avled.

I dag kan man i tidningen läsa om det fruktansvärda drama som utspelade sig i Malmö under gårdagen. En annan kvinna i samma ålder, blev på öppen gata nedskjuten av någon. Polisen arbetar fortfarande med utredningen. Kvinnan höll sin baby i famnen när hon träffades av flera skott! Babyn undkom med lindriga skador.

Som mamma lider man kanske lite extra av det faktum att barn i tidiga år mister någon av sina föräldrar!
 Så hände sig att jag i dag fick telefonpåringning om att en god vän, som jag ej träffat så många gånger på senare år men tidigare, en tid; hade tät kontakt med. hade omkommit i en tågolycka.
En fin och intressant människa, som mänskligt sett dog i alltför unga år. Han var singel.
Begravningsdag är bestämd och jag är anmäld att deltaga i den.

I går fick jag även en önskan om förbön för en bror till en av mina goda vänner, boende i annan del av landet. Fick nyss en hälsning om att det ser ut som om han repar sig efter sina smärtor i lederna!
Vi tackar Gud för det och fortsätter i förbön! Vi lever i en ond värld men vi har en stor och kärleksfull Gud som ser sina barn och vill komma till vår hjälp!

Så får vi stå med och trösta och hjälpa där vi kan!

En ung människa skriver just nu och ber om förbön för att få ett jobb! Visst vill  vi vara med och be om ett lämpligt jobb! Gud gillar när hans älskade barn ber om hans hjälp! Natti, Natti mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar